Поискаха от АПИ експертен оглед на 6 мостови конструкции в Ловешко
Поискаха от АПИ експертен оглед на 6 мостови конструкции в Ловешко / obl.admin.lovech

Междуведомствена комисия, назначена от областния управител на Ловеч Милко Недялков извърши инспекция на мостовите съоръжения в Ловешка област. Проверката на експлоатационното състояние на мостовете по поречието на реките Осъм и Вит беше извършена в периода от 10 до 19 юли 2013.

Комисията бе в състав: инж. Георги Грозданов, директор на Областно пътно управление, инж. Румен Радев - ОУПБЗН-Ловеч, Цветелин Павлов-Басейнова дирекция за управление на водите - Плевен и инж. Румен Райков - ст.експерт в Областна администрация-Ловеч.

Поискаха от АПИ експертен оглед на 6 мостови конструкции в Ловешко
netinfo

Като основен проблем при проверката се констатира голямата растителност и наносни материали, които затлачват водното течение и затрудняват оттока на реките.

Поискаха от АПИ експертен оглед на 6 мостови конструкции в Ловешко
netinfo

Критично състояние на мостово съоръжение не беше установено, като в по-притеснително състояние е мостът над река Вит в село Гложене, който е паметник на културата.

Искане за извършване на експертен оглед на шест мостови конструкции в Ловешка област е изпратен до Агенция пътна инфраструктура, се разбира още от доклада. Ежегодна инспекция на всичките 154 мостови съоръжения на територията на област Ловеч се извършва от Областно пътно управление, като тази година проверката е направена през пролетта, заяви инж. Георги Грозданов.

Проблем с речните корита има в участъка на старото корито на р. Осъм до село Дойренци, както и преди ВЕЦ „Камен рид". Областният управител на Ловеч е разпоредил спешна инспекция за състоянието на речните корита до всички общини от областта.