Излиза първо класиране в Медицинския университет
Излиза първо класиране в Медицинския университет / dariknews.bg/архив

Днес ще бъде обявено първото класиране в Медицински университет - Пловдив. Кандидатите тази година са 1735, като 451 са посочили като първо желание "Медицина", съответно 263 и 262 искат да влязат като зъболекари и фармацевти. Резултатите ще могат да се проверявят на сайта на висшето училище още от сутринта.

Първо класиране излезе с ден по-рано от обявения график, но записването ще следва утвърдените предварително дати: 29 юли - 1 август, съобщи за Дарик зам.-ректорът проф. Мария Куклева. На следващия ден, 2 август, ще стане ясно и второ класиране за най-желаните специалности - "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация".

39% са слабите оценки на изпита по биология в Медицински университет - Пловдив. 970 са явилите се кандидати, като петима са с анулирани работи заради преписване. Около 100 са отличните оценки, също толкова са много добрите, а пълните шестици са 15.

706 са явилите се на изпита по химия кандидати. Има една анулирана работа - за звъннал по време на изпита телефон. Пълните шестици са 11, а отличните оценки - 28. Чистите двойки са една трета от общия брой - 210.