Пловдив става арена на ММА битки
Пловдив става арена на ММА битки / http://mmabg.com/

Професионална гала-вечер по смесени бойни изкуства ММА Arena Plovdiv ще се проведе в града под тепетата. Битките ще могат да се видят на живо на 27 юли от 20,30 часа в Спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Организатори са европейския шампион по джудо Янислав Герчев, националния шампион по самбо и ММА-боец Иван Запрянов и националния шампион по ММА в тежка категория Борислав Иглев.

Цената на билета за зрелишното шоу е 15 лева, като събраните средства ще се дарят благотворително за лечението на болния от левкемия Васил Бамбурски. Срещите ще са в 3 рунда по 5 минути .Сред публиката  ще бъде и сребърният медалист от Олимпийските игри в Сидни - Серафим Бързаков.

През последната година смесените бойни изкуства се превърнаха в световен спортен феномен, заради изключителната популярност и лавинообразното увеличаване на броя на желаещите да тренират.

Като отговор на растящия интерес към смесените бойни изкуства започва и все по-честото организиране на различни аматьорски и професионални турнири по ММА у нас. В това отношение Пловдив е един от градовете-отличници, като досега под тепетата са проведени 5 аматьорски формата с участие на бойци от клубове в цяла България, както и състезатели от Сърбия, Румъния и Македония.