Хип-хоп, графити и алтернативни спортове на  Street masters
Хип-хоп, графити и алтернативни спортове на Street masters / netinfo

Първото издание на Фестивала „Street masters" стартира днес на площад „Централен". В рамките на два дни той ще представи различните типове улична култура като хип-хоп танци, графити, музика и алтернативни спортове. Победителите ще могат да направят общ пърформанс и да демонстрират възможностите си на чуждестранни фестивали в рамките на следващата една година.

На сцената ще забият едни от най-актуалните изпълнители. Фестивалът ще бъде открит в 16 часа с импровизации по паркур от крюто на двукратния световен шампион Делян Димитров - Дидо.

Ентусиастите, желаещи да опитат нещо ново, ще могат да се пробват в ходенето на въже в уъркшопа по слаклайн. В състезателната част на деня най-голямото училище за улични танци The Center ще организира хип-хоп денс батъл.

В събота програмата ще продължи с още батъли. Участниците, които искат да се докажат като най-добрите бийтбоксъри или фрийстайлъри, ще се качат на сцената, където ще застанат рамо до рамо със SkilleR и DJ Станчо - съдиите в тези категории. А през двата дни в рамките на фестивала един срещу друг ще се изправят и кандидатите за графити майстори.

Всички,които искат да участват в състезателните категории, могат да го направят в приложението „Be street master" на Facebook страницата на фестивала: facebook.com/streetmasters.festival