Монако изкушава Порто със 70 милиона за звездно дуо
Монако изкушава Порто със 70 милиона за звездно дуо / БГНЕС

Завърналият се в Лига 1 тим на Монако е готов да похарчи 70 милиона евро, за да подпише с две от основните фигури на Порто – Джеймс Родригес и Жоао Моутиньо.

Клубът от княжеството е свързван с редица големи имена малко повече от месец преди отварянето на летния трансферен прозорец, тъй като гради силен състав за предстоящата кампания. Затова руският собственик на Монако Дмитрий Риболовлев не смята да жали средства.

Родригес, който играе еднакво добре както в центъра на атаката, така и по двата фланга, помогна на „драконите“ да спечелят три поредни титли на Португалия за 3-годишния си престой на „Ещадио Драгао“. Към него не липсва интерес от Англия, какъвто има и за другата половина на звездното дуо – Жоао Моутиньо. Преди началото на сезона ибериецът бе силно желан от Тотнъм, но „шпорите“ не успяха да покрият финансовите изисквания на Порто.

Не би било изненадващо, ако двамата приемат офертата на Монако, където ще усетят сериозно облекчение откъм данъци. В същото време обаче отборът от Княжеството е на път да води съдебна битка, която да му осигури включването в елита, тъй като заради данъчните облекчения местната федерация иска или преместването на тима, или такса от 170 милиона евро.