Агентът на Яя Туре с жесток ултиматум към Сити
Агентът на Яя Туре с жесток ултиматум към Сити / Reuters

Агентът на Яя Туре предупреди Манчестър Сити, че ако до края на седмицата неговият клиент не получи нов договор, ще потърси късмета си другаде.

Преговорите за преподписване с котдивоареца се водят от 6 месеца, а халфът е споделил пред своя представител, че иска въпросът да бъде решен, докато трае паузата на националните отбори.

„Ако той подпише договор в следващите три или четири дни – всичко ще е наред“, отсече Димитри Салюк. „Ако не, повече няма да чакаме и ще стартираме преговори с други клубове.“

„Това дава срок на Сити до събота. Ако дотогава няма промяна, ще им кажем: „Благодарим Ви, Яя си тръгва през май“, допълни той.

„Не мисля, че Туре ще остане в клуба и не става дума за пари. Причините за напускането му са много. Той е един от най-добрите играчи в Сити, но не получава нужното уважение от останалите. Единствено Роберто Манчини се отнася добре с него.“

В момента африканецът заработва по 220 хиляди паунда на седмица, но Селюк е категоричен, че клиентът му не търси увеличение в заплатата. „Всичко е много странно. Не е нормално преговори за нов договор да продължават 6 месеца. През цялото това време се обсъждат някакви незначителни детайли“, допълни агентът на 29-годишния Туре.