Ще накажат ли Стоичков като Гара Дембеле?
Ще накажат ли Стоичков като Гара Дембеле? / LAP.bg

Скандалният финал на двубоя между Левски и Литекс може да донесе санкция на Христо Стоичков, научи Гонг. Наставникът на гостите реагира остро, след като реферът Ахмед Ахмед първо даде фаул, после посочи центъра, а за финал не зачете попадение за клуба от Ловеч. В миговете след това, Ицо Стоичков атакува люто арбитъра и дори имаше физически контакт между двамата.

Според запознати, членове на Дисциплинарната комисия към БФС, са готови да самосезират комисията и да последва санкция за Камата. Подобен пример имаше преди няколко сезона след инцидент отново на стадион „Георги Аспарухов“. Тогава Гара Дембеле атакува асистента Крум Стоилов, но не беше изгонен от главния съдия. Телевизионните камери обаче хванаха момента от срещата Левски – Локомотив Пловдив, как Дембеле дърпа рефера за ръката. ДК наказа в последствие Дембеле за два мача.

Играчът на „сините” бе наказан по член 21, Буква Б, която гласи: „За насилие или опит за насилие срещу състезатели, служебни или длъжностни лица.”

Интересно е да се отбележи, че Христо Стоичков настояваше преди срещата за Купата на България, Левски да бъде санкциониран заради изцепките на трибуните в Пловдив в двубоя с Ботев. БФС наказа „сините“ и тимът на Илиан Илиев игра без публика мача си с Литекс на „Герена“.

Изглежда сигурно, че реферът Ахмед Ахмед също го чака наказание от Съдийската комисия към БФС.