Пийнали шофьори вилняха в областта
Пийнали шофьори вилняха в областта / Дарик Добрич

23-годишна шофьорка катастрофира по бул."Добруджа" в Добрич, съобщават от полицията. В 5.00 ч. на 2 март, пред сградата на Второ районно управление на полицията, жената е загубила контрол над автомобила си "Рено", който напуснал пътното платно и се ударил в тролейбусен стълб.
Установено е, че е карала с несъобразена скорост и с 0.95 промила алкохолно съдържание. Взета й е кръвна проба, информират от полицията.

През почивните дни са заловени още няколко употребили алкохол водачи.

На 2 март, в 10.35 часа, по бул. „25-и септември" в Добрич, в спрян за проверка 50-годишен добричлия. Той е карал с 1,78 промила алкохол. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
35-годишен шофьор с 2.06 промила е заловен в 22.30 часа на 2 март в Балчик. Карал е лек автомобил "Опел". Взета му е кръвна проба. Задържан е за 24 часа

Същия ден, около 16.30 ч., пиян водач е причинил инцидент в село Честименско, община Тервел. Той е на 50 години, карал е лек автомобил „БМВ". Преминал е с предната лява гума на колата през крака на 74-годишен мъж. Проверката показала, че шофьорът е с 1,90 промила алкохол. Пострадалият мъж е без наранявания. Водачът е задържан за срок от 24 часа в РУП Тервел. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

Пиян водач е заловен на 3 март в 5.00 часа в Тервел. Той е 30-годишен, от село Честименско, карал е лек автомобил „Мерцедес". Засечени са 1,75 промила алкохол в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан в РУП Тервел. По случая се работи в условията на досъдебно производство.