Столичани излязоха отново на протест
Столичани излязоха отново на протест / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Четирима мъже бяха задържани по време на протеста в столицата тази вечер. Двама от тях са били без документи за самоличност, а другите са носели ножове и боксове. Като цяло протестът в София премина без напрежение и инциденти, имаше засилено полицейско присъствие.

Около 50 протестиращи се събраха пред Президентството. Хората преминаха по обичайния си маршрут - от Орлов мост, покрай Народното събрание и стигнаха до Президентството, като след това се върнаха отново към Орлов мост и там се разотидоха.

Протестиращите развяваха трибагреници и плакати с надпис "Ние сме хора, а не роби на тази система" като скандираха „Българи юнаци", "Мафия" и "Победа".

Те заявиха, че докато не се уверят, че наистина са намалени цените на тока, няма да спрат да протестират и да имат искания и уточниха, че исканията не се изчерпват само с цената на тока, затова ще продължават да изразяват недоволството си.

Шествието на недоволните граждани беше охранявано от полиция, вероятно заради снощния инцидент на Орлов мост, при който автомобил се опита да пробие веригата на протестиращите и се стигна до ескалиране на напрежението.