Пореден протест в Стара Загора
Пореден протест в Стара Загора / DarikNews.bg, архив
Пореден протест в Стара Загора
61702
Пореден протест в Стара Загора
  • Пореден протест в Стара Загора

На пореден протест се събират тази вечер старозагорци. Той е с начален час 17, отново пред сградата на EVN.

Политически искания няма как да няма, защото всичко е политика. Протестите започнаха от нереално завишените сметки за ток на гражданите, припомни в интервю за Дарик един от активните участници в протеста Стоян Тодоров.

„Основното ни искане е национализация на ЕРП-тата. Ако това не се случи ние настояваме за създаване на публичен регистър на дружествата. Друго наше искане е еднократна отмяна на сметките на домакинствата за месец февруари. Съществуват механизми, чрез които това може да се случи. Това е реален начин да се отнеме част от напрежението в страната ни".

Оставката на правителството, според Тодоров, не решава проблемите на хората. Той посочи, че стъпките в правилната посока са драстично намаление на цената на тока или увеличение на доходите.

Спонтанните протести в Стара Загора също нямат своя конкретен организатор. Интернет извади хората на улицата, лидер е българският народ, посочи още Стоян Тодоров. „Протестите ще продължават всеки ден, докато някой в тази държава не разбере, че българският народ не може да бъде подлаган на геноцид от страна на управлението, което той е избрал".

Цялото интервю със Стоян Тодоров чуйте в прикачения звуков файл.