Новостите в Албена за Лято 2013
Новостите в Албена за Лято 2013 / netinfo

 

Атрактивни цени, отстъпки и много изненади - това могат да очакват туристите в курорта „Албена" през наближаващото лятото. „Заложили сме на промени и на услуги, които ще бъдат изцяло в полза на клиентите ни", обясни в интервю за Дарик заместник-директорът в отдел „Продажби" в курортен комплекс „Албена" Йовка Страшилова. Тази седмица курортът
беше представен на Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО в ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР в София. Какви са изненадите през това лятото за клиентите на курортен комплекс „Албена"? Ето какво каза Йовка Страшилова пред Дарик:

Г-жо Страшилова, кажете ми какви са акцентите тази година в туристическия сезон? Какво можем ние, клиентите да получим като информация, като оферти?

Непрекъснато се стараем да предложим повече на нашите гости за стойността, която заплащат и също така да надминем очакванията им. Затова всяка година излизаме с нови неща, с които подобряваме продукта, правим по-приятен престоя на нашите гости. И тази година имаме много нови неща, които сме въвели в курорта, с които ще зарадваме гостите. На първо място ще кажа кои са новите и обновени хотели и ресторанти в „Албена" и какво ново ще предложат за гостите през летния сезон. Имаме изцяло нов хотел и той е „Амелия", който се намира в центъра на курорта и на първа линия. Много интересен хотел, защото е първият тематичен хотел в „Албена." Той е кръстен на една емблематична личност-това е Амелия Ерхарт, която е първата жена прелетяла Атлантическия океан сама. И така този хотел ще предложи 40 нови стаи. Друг хотел, който ще претърпи пълна промяна е хотел „Боряна" на плажа на „Албена". Това е един тризвезден хотел, на много хубаво място директно на плажа на „Албен"а. Той ще бъде с обновени стаи и с изцяло обновено фоайе. Ще сменим и борда, пансиона на този хотел. Той няма да бъде ол инклузив, а ще бъде на една много интересна формула: закуска с нощувка или закуска и вечеря, но закуската ще е до 12 часа на обяд. Дълга закуска ще предложим на нашите гости. Ще обновим предпочитаните хотели „Ралица", „Вита парк" и „Ралица суперйор", които са на ултра ол инклузив. Много значима част от този продукт ултра ол инклузив е ресторант „Хавана" на плажа, който ще бъде изцяло наново построен. Има и ново име, казва се „Рай". Наистина е построен на едно райско място на плажа, а новата му визия ще бъде много по-удобна за гостите ни. Нови детски площадки ще направим около седем-осем хотела в „Албена".

Споменахте децата. Нека да кажем нещо за детските здравословни програми. Прави впечатление в брошурите, че има кампании по десет дни за дечица, здравословни програми, свързани с борбата с наднорменото тегло.

От тази година започваме една нова медицинска програма, която се казва „Витал джуниър". „Витал" е запазена марка за „Албена". Тя има своите почитатели и през последните десет години мога да кажа, тя е утвърдена марка за здравословен начин на живот, програма също за поддържане на здравословно тегло. Тази програма ние я разширяваме за тази година и създаваме програмите „Витал джуниър" и „Витал фемили", които ще позволят на семействата, чиито деца имат наднормено тегло, да участват в тази програма и да се научат как да живеят по-здравословно като цяло, как да поддържат едно здравословно тегло, да се хранят, да спортуват. Програмата е разработена съвместно с професор Ханджиев, който е голямо име в областта на здравословното хранене. Така че това, което ще предложим, е петкратно хранене с прецизно изчислени калории. Децата ще са ангажирани ежедневно с различни занимания. В крайна сметка целта на тази 10-дневна програма е те да продължат да живеят по един по-здравословен начин. Най-изгодният начин да се резервира „Албена" е през сайта на „Албена" и онлайн записванията на Albena.bg. Днес ние сме пуснали нашата нова, по-лесна, по-бърза, по-удобно резервационна форма на сайта на „Албена". Само в три лесни стъпки гостите на Албена могат да изберат хотел и да резервират. Дори стъпките са две, защото трета е потвърждение на стаята. Това е и най-евтиният начин, най-изгодният да се резервира почивка в „Албена". Нашите цени са по-ниски от тези, които са в традиционните бюра за продажби, с 5%. Гостите, които резервират онлайн, получават една допълнителна 5% отстъпка за онлайн резервация в „Албена". И тази година „Албена" ще предостави безплатни чадъри и шезлонги на всички гости, които изберат да почиват в „Албена". Има промяна само за три от хотелите - „Добрич", „Доростор" и „Камелия", които ще се възползват от един преносим безплатен чадър на стая. Това го правим, тъй като сме ограничени в заетите площи, които можем да ползваме на плажа и капацитета на чадърите, които можем да поставим. Но на практика всички гости в „Албена" ще имат безплатен чадър на прекрасния плаж. На плажа също ще направим нови дървени пътеки, нови спортни съоръжения, които са за безплатно ползване от нашите гости.

„Албена" има едно предложение за създаване на министерство на туризма. Разкажете ни малко повече за тази идея, нуждата, която я породи и улесненията, които бизнесът, а и ние клиентите на българското Черноморие ще получим от едно такова тематично министерство на туризма

Туристическата индустрия в България създава една значителна част от брутния вътрешен продукт в страната. Същевременно вътрешните въпроси, които възникват ние сме принудени да се обръщаме към различни институти, министерства. Към няколко министерства се обръщаме по различни въпроси, което не само затруднява работата, но и спира възможността да се разискват, да се решават проблемите в туризма в България. Това е в ущърб на цялата икономика на страната. Ние вярваме, че едно министерство, което да отговаря само за туризма, би могло да допринесе да се развие този бранш повече, да имаме дори по-качествено обслужване, по-добър продукт в България. А ще има място, трибуна, от която да се разискват значимите проблеми в туризма. И това може да промени ситуацията в позитивна насока.