Октай Енимехмедов бил излишно героизиран
Октай Енимехмедов бил излишно героизиран / снимки: БГНЕС
Октай Енимехмедов бил излишно героизиран
61397
Октай Енимехмедов бил излишно героизиран
  • Октай Енимехмедов бил излишно героизиран

Нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов е излишно героизиран и причина за това са изказванията на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов веднага след инцидента. Това заяви Лютви Местан след срещата на ДПС с държавния глава Росен Плевнелиев, която бе част от месеца на политическите консултации с президента.

Според Местан думите на вицепремиера след опита за покушение са направили Енимехмедов герой. Президентът също се обяви против създаването на положителен образ на нападателя на Доган, но и двамата не коментираха побоя, който делегатите на ДПС нанесоха на Енимехмедов веднага след това.

По думите на Лютви Местан Октай Енимехмедов е изпълнител на конкретна политическа поръчка, целяща провокирането на анти-ДПС настроения: „Процесът на героизирането на Октай Енимехмедов е отпушен от прибързаните коментари няколко часа след това на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Нападателят на г-н Доган не е носител на политическа теза, а изпълнител на откровена политическа поръчка, която имаше за цел физическа ликвидация на председателя на партията".

Плевнелиев коментира действията на Енимехмедов така: „Провокациите към толерантността на българските граждани са абсолютно недопустими. Това е едно престъпно деяние, което по никакъв начин и под никаква форма не може и не бива да бъде поощрявано и толерирано".

От ДПС са поискали разследването да се поеме от Националната следствена служба, а не от МВР.

Октай Енимехмедов бил излишно героизиран
netinfo