Над хиляда скандираха Мафия и Вън Енерго-Про
Над хиляда скандираха Мафия и Вън Енерго-Про / netinfo
Над хиляда скандираха "Мафия" и "Вън Енерго-Про"
61289
Над хиляда скандираха "Мафия" и "Вън Енерго-Про"
  • Над хиляда скандираха "Мафия" и "Вън Енерго-Про"

Над 1000 варненци се включиха в поредния протест срещу високите сметки за ток. С възгласи "Мафия", "Вън Енерго-Про" и "Всеки ден ще е така до победата" множеството шества по варненските булеварди по маршут от общината до офиса на "Енерго-Про" на ул."Девня".

Шествието премина при засилено полицейско присъствие. Пред Катедралата протестиращите бяха пресрещнати от жандармерията с палки и щитове.

Над хиляда скандираха "Мафия" и "Вън ЕнергоПро"
netinfo

Протестиращите бяха призовани от полицията да се разотидат. След като не се вслуша в призива, тълпата  успя да пробие полицейския кордон и на групи се отправи към ул."Девня". Малко преди 19 часа, пред сградата на "Енерго-Про", протестиращите бяха пресрещнати отново от полицейски кордон. Недоволните скандираха "Защо пазите Енерго -Про" и "Много сме - силни сме". Двама от най-бурно протестиращите дори бяха арестувани. След половинчасов престой пред офиса на енергоразпределителната компания, мнозинството започна да се изтегля.

Над хиляда скандираха "Мафия" и "Вън ЕнергоПро"
netinfo

„Тук съм, защото сметките за необосновани големи. Тук съм, защото за мен процентът, който се начислява за зелена енергия, не трябва да бъде в проценти, а да е точно фиксирана цена", сподели пред Дарик една от протестиращите (звуци от протеста ще откриете в аудио зоната). Недоволството от последната си сметка за ток тя изрази и с плакат (на снимката долу).

Над хиляда скандираха "Мафия" и "Вън ЕнергоПро"
netinfo