Ботев спечели „ВОЛЕЙ КЪП - ВМРО 2012”
Ботев спечели „ВОЛЕЙ КЪП - ВМРО 2012” / ВМРО Враца

При голям зрителски интерес премина Коледния турнир „Волей къп - ВМРО 2012”. Шестте отбора съставени от бивши и настоящи волейболисти и спортисти преминали през различни възрастови групи на врачанските клубове, премериха сили в събота и неделя в залата на Природо-математическата гимназия.

Турнирът се провежда за първи път, като организаторите обещаха да се превърне в традиционен. Целта му е благотворителна и наред с емоциите и спортния дух в навечерието на светлите Коледни празници, представителки на Дамски клуб „Вратица”, предложиха на всички присъстващи да закупят от приготвените от тях сладкиши. Събраните средства ще бъдат дарени на родителите на малките тризначки Патрисия, Мария и Катя. Савина и Цветослав от село Тишевица са


щастливи родители на общо четири момиченца, но при ниските доходи,  имат нужда от подкрепа. „При ужасяващата демографска катастрофа, дълг на всички нас е да насърчим тези хора, осмелили се да отглеждат сами четири прекрасни български деца”, заявиха от ВМРО.

След изключително оспорвани двубои, до финала достигнаха отборите на „Ботев” Враца и ВМРО. Ботевци успяха да се наложат с 3 на 1 гейма и да грабнат купата и златните медали. Със среброто се окичиха волейболистите от ВМРО с капитан Марин Цветков, а бронзът остана за отборът на „Волей” Враца. „Студенти ЕООД“, „Треньорите“ и „Ботев Би“ заеха следващите места в класирането и получиха специални грамоти за участие.

Наградите бяха връчени от Ангел Джамбазки – зам.-председател на ВМРО, Красимир Богданов – зам.-кмет на Враца, Иван Жеков – секретар на Общината, Венцислав Николов – директор на ОП „Спорт и туризъм”, Светозар Станчев – президент на Волейболен клуб „Вотев” Враца.

Раздадени бяха и много индивидуални награди:

Най-добър разпределител - Иван Тончев/ Ботев Вр/

Най-добър нападател - Георги Горанов / ВМРО/

Феърплей - Станислав Герганов/ ВМРО/

Любимец на публиката - Волей Враца

Най-добро либеро - Цветан Берчев / Волей Враца/

Най-полезен играч - Калина Каменова / Ботев Би/