Разград

Дядо Коледа пристигна при децата от Център „Емилиян“

21 декември 2012 21:03

Дядо Коледа пристигна при децата от Център „Емилиян“

С много подаръци за всички деца пристигна Дядо Коледа на тържеството на Центъра за рехабилитация и социална интеграция „Емилиян“.

Преди добрият старец да спре шейната си пред бистро „Бели Лом“ малчуганите представиха пред гостите си – родители, близки, представители на други социални институции – с какви упражнения започва техният ден в „Емилиян“. Криси и Селена показаха и част от програмата, с която група от Разград е спечелила няколко награди от Шестия национален конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания „Неоткрити красиви надежди“, организиран в Шумен от сдружение „Сияйна зора“.

Директорът на център „Емилиян“ Милкана Михайлова“ показа призовете: Голямата награда за оригинален подход при създаване на художествена програма за хора с ментални увреждания, грамота за най-атрактивен участник – за Мартин, грамота за арт-терапевта на центъра Пламен Пенчев, както и билети за концерт на Георги Христов за Селена.

И една баба участва в програмата на коледния празник за децата от „Емилиян“. Милкана Михайлова прочете стихотворение, написано от баба Руска, чието внуче е потребител на институцията. Творбата е посветена на център „Емилиян“.

Пристигането на Дядо Коледа бе посрещнато с голяма радост от децата, в големия му чувал имаше както подаръци, осигурени от родителите им, така и от немската фондация „Света Филомена“, чиито представител за Разград Силвия Вълева също бе сред гостите на тържеството.

Вкусна почерпка последна раздаването на подаръците, част от които бе и календар за 2013 г. с портрет на всяко от децата.

Център „Емилиян“ се посещава от 45 деца на възраст от 3 до 18 години, не само от Разград, а и от Желязковец, Исперих и Цар Калоян.Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • 3
 • »
#23

майка - 05.01.2013 г. 12:37:33

Страхотно е,че в Разград съществува център от този тип,но мисля ,че той трябва да се управлява от хора като г-жа Саевска и г-жа Петрова,които за съжаление напуснаха центъра.Това бяха хората,които наистина отдаваха цялата си любов на тези "различни" деца,а и децата им отговаряха със същото.

#22

Дон-Кихот - 04.01.2013 г. 16:17:12

Колеги, има ли работник който да харесва решенията на шефа си ?
Бивш -работник който да ги харесва?
г-жа Михайлова всява респект, има его и т.н. ...
Как оценявате и критикувате без да знаете причините за действията и ??
Не казвам че е безгрешна, но е доста креативна относно персонала !!!
Вижте другите звена на Отдел СД, специалисти само (на приказки (опс)) само по документи. Кое звено е постигнало нещо по- по от резултатите на Михайлова!
Има светлина в тунела, но всичко зависи от нас самите, спираме да сме анонимни и правим алтернативна услуга на общинската
Познавам бившия колектив и настоящия, има потенциал и в двата да направят не чудеса а шедьоври...
Успех на всички нас през 2013г.

#21

любопитен - 26.12.2012 г. 22:46:19

много ми е интересно кой е модният дизайнер,който консултира Милкана как да се облече?! Та тя изглежда ужасно на това коледно тържество! А е с претенции...

#20

майка - 26.12.2012 г. 19:12:51

Моят коментар също беше изтрит! Защо го правите, за да угодите на Милкана,която се е самозабравила и се изживява,като незаменим директор?! Милкана рано или късно ще си отиде,защото не умее да работи в екип, не умее да работи с професионалисти,защото не търпи знаещи и можещи около себе си !Много се радвам,че се чуха различни мнения и жалко,че няма един коментар,който да е в защита на г-жа Михайлова! Много жалко,това показателно за нейния професионализъм!
Новината е смъкната от Дарик,но въпреки това нашия глас се чува!

#19

от екипа - 26.12.2012 г. 14:48:21

до 666- не си прав да обвиняваш напусналите, че ако не са били страхотни нямало да напуснат, той камъка може да тежи, но върви ти да се пробваш да работиш там, пък после ще те видим, дали ти няма да минеш на медикаменти. Здравето е по важно, а и уважението, да те зачитат поне малко като човек и специалист. А там това не се случва.

#18

"Браво" на Дарик - 26.12.2012 г. 14:41:16

Продължавате да изтривате постове на родители и на хора от екипа, не мога да разбера защо го правите, нали уж живеем в свободна страна и всеки има право на мнение. Всички коментари са с основание написани и беше крайно време родители и екип да надигнат глава и да се види, че в ЦРСИ има проблем и да се вземат някакви мерки. Защото от всичко това страдат децата, които и без това са онеправдани, но въпреки всичко техните родители са взели достойното решение да си ги гледат, а не да ги оставят в социални домове. Този Център беше тяхната надежда и подкрепа. Жалко за хубавата идея, но ден след ден тя се руши.

#17

майка - 26.12.2012 г. 11:05:17

Със свещ ще търсим хора като Г.жа Бенонова и Г.жа Саевска в такъв център трябва да работят съвестни хора а не хора с ЕГО.

#16

Един от напусналия колектив - 26.12.2012 г. 10:02:38

Ежала давам на този човек който се води като "ДРУК ЗАПОЗНАТ" - изказа цялата истина за самият център макарче има още доста но и това е достатъчно. Благодаря ви!!!!

#15

друг запознат - 26.12.2012 г. 00:39:09

Моля да ме извините,за сгрешената абревиатура,исках да напиша ЦРСИ,а не ЦНСТ.

#14

друг запознат - 25.12.2012 г. 23:11:48

Това,което е ЦНСТ"Емилиян" е създадено с много труд и дарения,благодарение на Цеци Бенонова,първия директор на центъра.Милкана беше една от екипа по това време,назначена от Бенонова. Беше логопед,до момента в,който Бенонова напусна.Назначиха я за и.д.директор и тогава тя се развихри... След това излезе по майчинство и на нейно място бе назначена Елито Саевска,един разкошен човек. Беше удостоена с приз за труда си,което явно не даде покой на Милкана. Не след дълго Елито напусна и се върна на старото си работно место в МБАЛ, което беше загуба за центъра. Освен нея напуснаха и други стойностни хора-професионалисти.А Милкана е чистила помещенията по време на ремонта, НЕ Е СЪЗДАЛА НИЩО,НО МНОГО РАЗРУШИ и продължава да руши... Но Бог вижда! На Коледа се случват чудеса!
Дано г-н кмета прочете тези коментари!

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • 3
 • »

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Тя: Къде си, няма ли да се прибираш най-после? Той: Спомняш ли си магазина, в който си хареса онези перлените обички? Тя: Да, мило!! Той:… Виж още