Хасково

Селски кметове искат бюджети за селата си

17 декември 2012 13:33 | Автор: Дарик Хасково

Селски кметове искат бюджети за селата си
Делчо Митев  

За допълнение в Закона за общинските бюджети настояват от Националното сдружение на кметствата в Република България. Това съобщи днес председателят на Управителния съвет на Сдружението Делчо Митев. Поставили сме пред финансовата комисия в Народното събрание искане в Закона да се отвори глава „Бюджет на кметството". Искаме отделен бюджет в рамките на общинския, който всеки един от кметовете на кметства и кметските наместници да може да управлява и реализира, каза Митев.

От организацията ще настояват и за промени в Закона за общинската собственост - основно в частта за продажбите на общинско имущество по селата. Ще искаме част от тези средства да остават за кметствата, допълни Делчо Митев.

Още една амбициозна задача са си поставили от Сдружението - ще настояват пред НС при предоговарянето на следващия програмен период по Програмата за развитие на селските райони да няма ощетяване на общини, както това става с Димитровград и Хасково, а и с всички областни центрове с население над 30 000 души, заяви още председателят Митев.

Тази година Сдружението на кметствата в Република България отбелязва 10 години от създаването си.Етикети: Национално сдружение на кметствата в Република България, селски кметове, искане, Народно събрание, промени в Закона за общинските бюджети

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още