• Размер на шрифта:

БДЖ променят разписанието на някои влакове

15 декември 2012 12:15

БДЖ променят разписанието на някои влакове
© снимка: Sofia Photo Agency, архив  

От 18 декември, вторник, "Български държавни железници" ЕАД ще променят разписанията на някои влакове с цел подобряване на транспортното обслужване на пътниците от различни населени места на страната, съобщават от холдинга, пише БТА. Промените ще бъдат въведени във връзка с постъпили искания за промени в новия график за движение на влаковете от редовни клиенти на националния железопътен превозвач, областни и общински администрации.

С промените ще бъдат възстановени спиранията на някои бързи влакове в определени гари. За осигуряване на допълнителна възможност за пътуване с железопътен транспорт за жителите на град Стралджа и пътниците, които осъществяват връзка с бързи влакове в гара Зимница, ще бъдат възстановени спиранията на седем бързи влака в гара Стралджа и на три бързи влака в гара Зимница.

Допълнителна възможност за пътуване с влак в сутрешните и вечерните часове на деня ще бъде осигурена и за пътуващите от гара Батановци, както и от спирките Метал, Калища и Шишковци. За тази цел още три бързи влака ще спират на гара Батановци, два бързи влака - на спирка Метал, а за прибиращите се вечер от София пътници един бърз влак ще спира на спирките Калища и Шишковци.

За пътниците от Трявна и Плачковци ще бъде осигурено допълнително обслужване с железопътен транспорт, като за целта два пътнически влака ще пътуват по удължен маршрут. Ръководството на националния железопътен превозвач разглежда всички постъпили сигнали, свързани с новия График за движение на влаковете и извършва съответните промени при наличие на достатъчно основания, техническа възможност и целесъобразност, съгласно търговската политика на дружеството.Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#3

КОРУПЦИЯТА В БДЖ - 16.12.2012 г. 15:22:03

.....
Съобщение относно корупцията в БДЖ
12.07.2012 23:19 0
Автор: Бисер Иванов
Уважаеми дами и господа, обръщаме се към Вас като стожери на гласността и законността. Искаме да Ви уведомим за безцеремонните корупционни действия и конфликт на интереси от страна на управителите на БДЖ товарни превози Пламен Джуров и Ивайло Иванов. Молим Ви час по-скоро да уведомите министър-председателя /но не министъра на транспорта, защото той прекрасно знае всичко/ за безобразията на двамата управители.
1. Попитайте го защо българската общественост не е информирана, че от няколко месеца тече разследване на ДАНС и криминална полиция срещу двамата управители за корупция, за източване на ДДС и за източване на държавния резерв от гориво?
2. Защо управителите не са отстранени докато тече разследването, а същевременно те трескаво заличават и унищожават уличаващи ги документи и уволняват служители, притежаващи уличаваща ги информация.
3. Какво наложи това, че двамата управители прогониха двата най-големи клиента-Лукойл и Порт Бургас и по този начин драстично свалиха цената на предприятието за предстоящата приватизация? В момента управителите правят всичко възможно да прогонят и друг голям клиент – ОМВ. Така те саботират продажбата на БДЖ товарни превози.
4. Защо управителите доведоха до над 7 милиона загуби за предприятието за първите 6 месеца на годината?
5. Защо управителите съзнателно не предприемат действия за събиране на вземанията от клиенти, които от началото на годината вече са за над 2 милиона? Като най-големите длъжници са Каолин и мините на Христо Ковачки.
6. Защо управителите масово правят процедури за доставки и услуги до 10 хил. лева с 3 оферти, 2 от които са фиктивни? Да се направят насрещни проверки на всяка от тези 2 фиктивни оферти от фирми. Лесно е да се установи, че само от тези малки обществени поръчки, Джуров и Иванов си докарват по около 20 000 лева на месец. Във фирмата двамата управители са известни с прякора „КОРУМПЕТАТА“.
7. Защо монтираните на локомотивите джипиеси за над няколкостони хиляди лева са напълно безполезни и защо не се провери тази сделка? Големите кражби на гориво продължават.
8. Защо управителите се изживяват като наказателна бригада и вместо да управляват, те ходят лично да правят показни и напълно безполезни акции за лов на крадци? По този начин се опитват да отклонят общественото внимание от истинските проблеми на БДЖ.
9. Знае ли министър-председателя колко случаи на самоубийства, смъртни случаи от инфаркти, инсулти и страхови неврози вече има в БДЖ? Не си ли дава сметка, че БДЖ става българския аналог на Франс Телеком поради царящия страх и ужас в момента? Джуров и Иванов ежедневно уволняват неудобни на тях хора и назначават нови, верни на тях служители. Психологическият тормоз от страна на управителите над служителите в централата е ежедневен. Вече има заведени няколко съдебни иска за психологически тормоз на работното място срещу Пламен Джуров.
10. Защо след като разбиха и разделиха стотици семейства управителите назначават цели семейни кланове, приближени на тях? Не е ло това страшен конфликт на интереси? Най-фрапиращия случай е назначаването на баща, син и дъщеря, които са лични бодигард, шофьор и преводач на корумпето Джуров.
11. Изпълнителния директор Йордан Недев отдавна иска да уволни двамата управители поради некадърност и данни за корупция, но над тях има чадър. Управителят Пламен Джуров е психически неуравновесен и почти ежедневно крещи по коридорите и заплашва служителите с физическа саморазправа. Стигна се дори сбиване между Джуров и Недев – това е позорно.
12. Защо министър-председателят не изпрати независим международен одитор,
който да направи независим одит на законосъобразността и целесъобразността на действията на управителите, които трябва да защитават интересите на държавата и този одит да установи дали са на лице конфликт на интереси, безстопанственост и корупционни действия. Или поне да изпрати Сметна палата или БОРКОР – далаверите в товарни превози са много по-големи от тези в пътнически превози. /news359

#2

ДЯДО ГРОЗ - 15.12.2012 г. 15:21:53

По времена "гадния"социализъм,преди да се работи ново разписание,се правеше допитване до общините,които даваха даваха предложения,съобразени с работното време на местните предприятия,но тогава жп-транспортът бе за обслужване на обществото и "мръсните комунисти",които ръководеха държавата го субсидираха.Сега е "рахат" :влаковете тръгват кога искат,пристигат кога могат!

#1

До Дарик - 15.12.2012 г. 13:34:42

Дарик! Като копирате някаква информация от други сайтова (в случая от този на БДЖ) копирайте цялата информация а не само половината! ПРЕПИСВАЧИ НЕКАДЪРНИ!!! А ето и цялата информация: "15.12.2012 11:10

От 18-и декември (вторник) Холдинг Български държавни железници ЕАД ще промени разписанията на някои влакове с цел подобряване на транспортното обслужване на пътниците от различни населени места на страната. Промените ще бъдат въведени във връзка с постъпили искания за промени в новия График за движение на влаковете от редовни клиенти на националния железопътен превозвач, областни и общински администрации.

Чрез направените промени ще бъдат възстановени спиранията на някои бързи влакове в определени гари. За осигуряване на допълнителна възможност за пътуване с железопътен транспорт за жителите на град Стралджа и пътниците, които осъществяват връзка с бързи влакове в гара Зимница, ще бъдат възстановени спиранията на седем бързи влака в гара Стралджа и на три бързи влака в гара Зимница.

Допълнителна възможност за пътуване с влак в сутрешните и вечерните часове на деня ще бъде осигурена и за пътуващите от гара Батановци, както и от спирките Метал, Калища и Шишковци. За тази цел още три бързи влака ще спират на гара Батановци, два бързи влака - на спирка Метал, а за прибиращите се вечер от София пътници един бърз влак ще спира на спирките Калища и Шишковци.

За пътниците от Трявна и Плачковци ще бъде осигурено допълнително обслужване с железопътен транспорт, като за целта два пътнически влака ще пътуват по удължен маршрут.

Бързите влакове, които ще спират на допълнителни гари и спирки са следните:

Бързият влак 8601 от София за Варна, който заминава в 10:35 ч., вече ще спира и на гара Стралджа. Този влак ще тръгва от Стралджа в 15:51 ч. и ще пристига във Варна по редовното си разписание, т.е. в 18:33 ч.;

Бързият влак 8602 от Варна за София, който заминава в 10:35 ч., вече ще спира и на гара Стралджа. Влакът ще тръгва от Стралджа в 13:15 ч. и ще пристига в София по досегашния си график, т.е. в 18:42 ч.;

Бързият влак 8613 от София за Бургас, който заминава в 14:30 ч., вече ще спира и на гара Стралджа. Този влак ще тръгва от Стралджа в 19:57 ч. и ще пристига в Бургас по редовното си разписание, т.е. в 21:05 ч.;

Бързият влак 8610 от Бургас за София, който заминава в 06:45 ч., вече ще спира и на гарите Стралджа и Зимница. Влакът ще тръгва от Стралджа в 07:56 ч., а от Зимница в 08:03 ч. В гара София този влак ще пристига по досегашния си график, т.е. в 13:40 ч.;

Бързият влак 3622 от Бургас за София, който заминава в 09:05 ч., вече ще спира и на гара Стралджа. Влакът ще тръгва от Стралджа в 10:15 ч. и ще пристига в София по обичайното си разписание, т.е. в 15:18 ч.;

Бързият влак 3623 от София за Бургас, който заминава в 11:45 ч., вече ще спира и на гара Стралджа. Този влак ще тръгва от Стралджа в 16:54 ч. и ще пристига в Бургас с 3 минути по-късно от редовния си график, т.е. в 18:02 ч.;

Бързият влак 8627 от София за Бургас, който заминава в 22:40 ч., вече ще спира и на гарите Зимница и Стралджа. Влакът ще тръгва от Зимница в 04:31 ч., а от Стралджа в 04:38 ч. В гара Бургас този влак ще пристига с 5 минути по-късно от досегашното си разписание, т.е. в 05:50 ч.;

Бързият влак 8626 от Бургас за София, който заминава в 22:25 ч., вече ще спира и на гара Зимница. Влакът ще тръгва от Зимница в 23:36 ч. и ще пристига в София по обичайния си график, т.е. в 05:40 ч.;

Бързият влак 5610 от Петрич за София, който заминава в 05:10 ч., вече ще спира и на гара Батановци. Този влак ще тръгва от Батановци в 08:11 ч. и ще пристига в София по редовното си разписание, т.е. в 09:02 ч.;

Бързият влак 5611 от София за Петрич, който заминава в 17:00 ч., вече ще спира и на гара Батановци. Влакът ще тръгва от Батановци в 17:56 ч. и ще пристига в Петрич с 2 минути по-късно от досегашния си график, т.е. в 21:02 ч.;

Бързият влак 5626 от Благоевград за София, който заминава в 18:55 ч., вече ще спира и на гара Батановци. По тази причина влакът ще тръгва от Радомир с 1 минута по-рано, т.е. в 20:13 ч. Този влак ще заминава от Батановци в 20:22 ч. и ще пристига в София по редовното си разписание, т.е. в 21:15 ч.;

Бързият влак 5620 от Благоевград за София, който тръгва в 06:00 ч., вече ще спира и на спирка Метал. Влакът ще заминава от спирка Метал в 07:44 ч. и ще пристига в София по обичайния си график, т.е. в 08:17 ч.;

Бързият влак 5627 от София за Благоевград, който тръгва в 20:00 ч., вече ще спира и на спирка Метал. Този влак ще заминава от спирка Метал в 20:47 ч. и ще пристига в Благоевград по досегашното си разписание, т.е. в 22:26 ч.;

Бързият влак 6623 от София за Кюстендил, който тръгва в 18:00 ч., вече ще спира и на спирките Калища и Шишковци. Влакът ще заминава от спирка Калища в 19:44 ч., а от Шишковци в 20:31 ч. В гара Кюстендил този влак ще пристига с 2 минути по-късно от редовния си график, т.е. в 20:47 ч.;

Бързият влак 9646 от Силистра за Горна Оряховица, който тръгва в 19:10 ч., вече ще спира и на спирка Безименна. Влакът ще заминава от спирка Безименна в 20:34 ч. и ще пристига в Горна Оряховица по обичайното си разписание, т.е. в 01:48 ч.;

Крайградският пътнически влак 90205 от Русе разпределителна за Самуил, който тръгва в 17:50 ч., вече ще спира и на спирка Кривня. Този влак ще заминава от спирка Кривня в 18:36 ч. и ще пристига в Самуил по досегашния си график, т.е. в 19:30 ч.

Влаковете, които ще се движат по удължен маршрут са следните:

Пътническият влак 40131 от Бяла за Царева ливада, който тръгва в 06:05 ч., вече ще се движи до гара Плачковци. В Плачковци влакът ще пристига в 08:50 ч.;

Пътническият влак 42206 от Царева ливада за Габрово, който заминава в 10:00 ч., вече ще тръгва от гара Плачковци. Този влак ще заминава от Плачковци в 09:30 ч. и ще пристига в Габрово по редовното си разписание, т.е. в 10:32 ч.;

Крайградският пътнически влак 20220 от Лакатник за София, който заминава в 04:20 ч., вече ще тръгва от гара Мездра. Този влак ще заминава от Мездра в 03:20 ч. и ще пристига в София в 05:40 ч.

За осигуряване на допълнително обслужване на пътниците от по-малките населени места в участъка от София до Мездра, които работят до късно в столицата, ще бъде пуснат допълнителен крайградски пътнически влак 20211 от София до Мездра. Този влак ще заминава от Централна гара София в 23:00 ч. и ще пристига в Мездра в 01:12 ч.

Ръководството на националния железопътен превозвач разглежда всички постъпили сигнали, свързани с новия График за движение на влаковете и извършва съответните промени при наличие на достатъчно основания, техническа възможност и целесъобразност, съгласно търговската политика на дружеството."


 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още