БДЖ променят разписанието на някои влакове
БДЖ променят разписанието на някои влакове / снимка: Sofia Photo Agency, архив

От 18 декември, вторник, "Български държавни железници" ЕАД ще променят разписанията на някои влакове с цел подобряване на транспортното обслужване на пътниците от различни населени места на страната, съобщават от холдинга, пише БТА. Промените ще бъдат въведени във връзка с постъпили искания за промени в новия график за движение на влаковете от редовни клиенти на националния железопътен превозвач, областни и общински администрации.

С промените ще бъдат възстановени спиранията на някои бързи влакове в определени гари. За осигуряване на допълнителна възможност за пътуване с железопътен транспорт за жителите на град Стралджа и пътниците, които осъществяват връзка с бързи влакове в гара Зимница, ще бъдат възстановени спиранията на седем бързи влака в гара Стралджа и на три бързи влака в гара Зимница.

Допълнителна възможност за пътуване с влак в сутрешните и вечерните часове на деня ще бъде осигурена и за пътуващите от гара Батановци, както и от спирките Метал, Калища и Шишковци. За тази цел още три бързи влака ще спират на гара Батановци, два бързи влака - на спирка Метал, а за прибиращите се вечер от София пътници един бърз влак ще спира на спирките Калища и Шишковци.

За пътниците от Трявна и Плачковци ще бъде осигурено допълнително обслужване с железопътен транспорт, като за целта два пътнически влака ще пътуват по удължен маршрут. Ръководството на националния железопътен превозвач разглежда всички постъпили сигнали, свързани с новия График за движение на влаковете и извършва съответните промени при наличие на достатъчно основания, техническа възможност и целесъобразност, съгласно търговската политика на дружеството.