Емил Кабаиванов: Вдигаме СДС на крака
Емил Кабаиванов: Вдигаме СДС на крака / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Вдигаме СДС на крака", това заяви в Шумен председателят на сините Емил Кабаиванов. По думите му след скандалите в партията няма отцепление на членове. „Членовете ни са над 15 000, след скандалите СДС са напуснали само 59 души, а всеки ден приемаме нови членове", заяви той.

Кабаиванов допълни, че на предстоящите през следващата година избори хората ще имат възможност да гласуват само за СДС. „Няма да влизаме в нови коалиции за изборите", категоричен бе лидерът на партията, признавайки обаче, че през последните две години общественото доверие към сините е намаляло.

В Шумен Кабаиванов заяви, че СДС ще направи искания за промени в Наказателния кодекс, гарантиращи по-големи права на гражданите за защитата на личната собственост, ще се внесе и законопроект за регламентирането на фалита на физическите лица.

Според председателя на СДС българската политическа система се нуждае от промяна, а някои от сегашните политици отдавна трябвало да пишат мемоарите си.

В Шумен Емил Кабаиванов разговаря със симпатизанти и членове на СДС, проведе и среща с ръководствата на структурите на партията от региона.

Други новини от Шумен