Опасно ниски температури очакват в Смолянско
Опасно ниски температури очакват в Смолянско / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Най-ниските температури от началото на зимния сезон се очакват тази нощ в Смолянско. Пътно поддържащата фирма на общините Смолян, Чепеларе и Мадан - "Титан Клинър", получи предупреждение от метеорологичната служба, че тази нощ температурите ще паднат до минус 13, минус 15 градуса.

Заради студа, който тази нощ ще обхване Родопите, съществува реална опасност от поледици по пътищата. Екипите на фирмата са в готовност още в 03.00 часа през нощта да започнат опесъчаване на общинската пътна мрежа.

От пътно поддържащата фирма, съветват гражданите да не излизат с автомобилите си, ако не са оборудвани с нови зимни гуми. Освен това се отправя апел да не се паркира по тесните улици в населените места, тъй като по този начин се затруднява достъпът на специализираните автомобили. Същото важи и за паркирането пред съдовете за смет, които заради паркирани автомобили не могат да се обслужват.

От "Титан" ще търсят съдействие от полицията в случаите, когато движението по улиците е затруднено от неправилно паркирани автомобили, съобщиха от фирмата.