Двама задържани след грабеж на бензиностанция
Двама задържани след грабеж на бензиностанция / DarikNews, архив

Двама са задържани след извършен грабеж на бензиностанция в Русе, съобщават от полицията. Малко след полунощ на 1 декември на бензиностанция на бул. „България” се появил мъж, който се е движел пеш. Неизвестният заявил, че желае да закупи десет литра бензин. Когато служителят на смяна напълнил тубата и посегнал да постави пистолета на бензиноколонката усетил силен удар отзад в тила си, при което паднал на земята. Нападателят го затиснал с крак и го заплашил да не мърда, за да не му се случи нещо лошо. Това продължило около пет минути, след което нападателят хукнал да бяга в посока към бул. „България”.

Когато служителят се изправил установил, че е отворено чекмеджето на касовия апарат на бензиностанцията и липсват всички книжни банкноти от дневния оборот. Откраднати са около 1200 лева. Обектът бил под охрана на частна охранителна фирма. След подаден сигнал в полицията са предприети незабавни действия по издирване и установяване на нападателя по даденото от потърпевшия описание, както и по документирането на случая.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група. По случая е заведено досъдебно производство. В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Пръво РУП и сектор ПКП при ОДМВР са били събрани данни, че извършители на престъплението са двама мъже а 38 и 39 години. Те са задържани за срок от 24 часа, със запаведи по ЗМВР. Работата по разследване на престъплението продължава.