Сирийски самолети бомбардираха райони в Дамаск
Сирийски самолети бомбардираха райони в Дамаск / снимка: Reuters, архив

Сирийски самолети са бомбардирали контролирани от бунтовниците райони в сирийската столица Дамаск, предаде Ройтерс, като се позова на местни жители. Самолетите са нанесли удари по предградията на Дамаск Кафар Сузех и Дарая. Нападенията са в отговор на активизиране на бунтовниците в столицата.

Същевременно говорителят на новата сирийска опозиционна коалиция Уабид ал Буни заяви, че тя може да се съгласи в Сирия да бъдат разположени международни мироопазващи сили, ако президентът Башар Асад и неговите съюзници се оттеглят от властта.

Ал Буни направи това изявление на пресконференция след края на първата среща на опозиционната коалиция, състояла се в Кайро, допълва БТА.

На срещата опозиционната коалиция договори принципите на съставяне на временно сирийско правителство, посочва ИТАР-ТАСС. Съгласно договорката временното правителство ще има 10 членове, които не трябва да са от опозиционната коалиция, но трябва да споделят идеалите на сирийската революция. Те трябва да са най-малко на 35 години и ще се смятат за избрани за министри, ако получат поддръжката на 38 от 60-те членове на ръководството на опозиционната коалиция.