Бойко Борисов: Думите отлитат, пътят остава
Бойко Борисов: Думите отлитат, пътят остава / DarikNews.bg

 

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откриха ремонтирания участък от прохода Елена - Твърдица. На церемонията при разклона за село Тодювци присъстваха множество граждани, депутатите от ГЕРБ Евгени Станоев и Христо Христов, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура"- Лазар Лазаров, областният управител проф. Пенчо Пенчев, както и кметовете на Велико Търново - Даниел Панов, Елена - Дилян Млъзев и Твърдица-  Атанас Атанасов.

Близо четирийсет километра от трасето са обновени със средства от републиканския бюджет в размер на 11 520 000 лв. с ДДС. Половин милион лева от тях са отпуснати допълнително, за да се изгради връзката с магистрала „Тракия", съобщи министър Павлова.

„Проходът Елена- Твърдица е построен преди 50 години и до сега не е ремонтиран. Проектът бе за реконструкция, но трасето бе в такова лошо състояние, че за шест месеца направо построихме нов път", каза още тя.

Бойко Борисов Думите отлитат пътят остава
netinfo

79- годишният жител на еленска махала Марин Йорданов подари на министър Павлова и на премиера Бойко Борисов снимки на прохода от 2003 г. и показа писмата, които е изпращал до предишните правителства за ремонт на пътя. Първият, който обещал и не го излъгъл бил настоящият президент Росен Плевнелиев в качеството си на министър на регионалното развитие.

Бойко Борисов Думите отлитат пътят остава
netinfo

Приемиерът Бойко Борисов предложи на агенция Пътна инфраструктура да вземе дядо Марин за рекламно лице. Министър-прадсадателят подчерта, че жертвите от катастрофи тази година са почти два пъти по- малко от предишната, което се дължи на по- добрите пътища. Той поиска Тройната коалиция да каже колко такива пътища трябва да има в България, за да се види излишъкът от 3,5 - 4 милиарда лева при предишното управление. „Думите отлитат, пътя ще остане", каза Бойко Борисов.

Изпълнител на строително-монтажните работи в прохода е ДЗЗД „Строителство и поддържане на пътища" /Сливен/ и „Пътни строежи - Велико Търново" АД. Проходът, който бе неизползваем повече от 12 години, свързва градовете Елена и Твърдица и осигурява пряка връзка с Подбалканския път София - Бургас.

Бойко Борисов Думите отлитат пътят остава
netinfo