Разбиха канал за трафик на наркотици, двама задържани
Разбиха канал за трафик на наркотици, двама задържани / снимка: Пресцентър на МВР

Антимафиоти разбиха канал за трафик на наркотици. Иззети са 36 килограма хероин. Задържани са двама, сред които и ръководителят на групата.

Той е на 46 години от Перник, известен е с прякора Драгановеца и е осъждан.

Получен е сигнал, че от Турция през България за страни от Западна Европа е транспортиран хероин. По куриер на организацията Драгановеца очаквал пристигането на сериозна доставка наркотици от Турция. Групата имала няколко автомобила със специално изградени тайници за укриване на наркотици. Снощи в гараж в Перник е задържан Драгановеца, който се движел с автомобил „Мерцедес".

Задържан е и 44-годишен мъж, с прякор Котарака от Добрич, също криминално проявен и осъждан. В автомобила му „Фолксваген Фаетон" е открит тайник, облицован с оловно покритие. В него са намерени 69 пакета хероин. Иззети са и много мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ карти, 50 боеприпаса 22-ри калибър, различни суми в български левове, турски лири и 57 000 евро. В същия и във втори гараж в село край града са открити още три „Мерцедес"-а, ползвани от групата, два от които бронирани.

По случая е образувано досъдебно производство.