Още канабис намериха у задържан за притежание на наркотици
Още канабис намериха у задържан за притежание на наркотици / dariknews.archive

На 24 ноември в 10:00 часа в село Санадиново в частен дом, при провеждане на процесуално следствени действия - претърсване и изземване, от служители на полицията в Никопол, в тенджера е намерен канабис. Иззети са суха тревиста маса 188 грама, 3 стръка растения и политиленов плик с 14 грама суха тревиста маса, които при направения полеви наркотест са реагирали на канабис.

Къщата е обитавана от 26-годишен пленевчанин. Мъжът има криминална проява за шофиране в нетрезво състояние и на 23 ноември той бе задържан за осуетяване на полицейска проверка и незаконно притежаване на наркотици. Тогава, около 7 часа, полицаи са щурмували жилището му на улица "Люляк" в Плевен за издирване на крадени веши. За да възпрепятства влизането на служителите, той е заключил вратата, след което е изхвърлил в тоалетната канабис.

При влизането в жилището, служителите на реда са намерили в тоалетната чиния тревистата маса. Веществото е иззето за експертизи. Първоначално извършителят бе задържан за 24 часа. На 24 ноември с постановление на прокурор той е задържан за срок от 72 часа. За престъпление по чл.354, ал.3,т.1 от НК продължава работа.