До 18 градуса в Югозапада
До 18 градуса в Югозапада / Дарик - Благоевград

Преди обяд на 26 ноември в низините отново ще има ниска облачност, на места и намалена видимост, като постепенно през деня над много райони облачността ще се разкъса и намалее. Тихо време. Максимални температури между 10 и 15 градуса, в крайните югозападни райони до 17-18 градуса, в София около 12 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно значителна облачност. Ще духа съвсем слаб южен вятър. Максимални температури: 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра 10 градуса, на 2000 метра 5 градуса.

И във вторник в сутрешните часове в равнинната част от страната ще има ниска облачност, мъгла или намалена видимост, но по-късно през деня ще преобладава слънчево време. Температурите ще останат без съществена промяна.

В сряда облачността отново ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб дъжд. В източните райони ще духа до умерен югозападен вятър и дневните температури там ще достигнат 15-16 градуса; в останалата част от страната максималните ще са между 9 и 14 градуса.