Тенисисти събраха пари за болно дете
Тенисисти събраха пари за болно дете / Петър Иванов-личен архив

Общо 1004 лева се събраха на благотворителния турнир по тенис на маса, организиран от клуб "Сталиа" Берковица. Средствата отиват за лечението на двегодишната Елизабета Димитрова, която се бори с левкемия. Над 30 състезатели по тенис на маса от Берковица, Монтана, Враца, Мизия, Полски Тръмбеш и София взеха участие в турнира и мериха сили в турнир по двойки и сингъл.

В първия ден се проведе състезание по двойки, като победители излязоха Теодор Петров и Вихрен Михалчев от Враца, следвани от Геомил Иванов и Иван Велков, също от Враца. Третото място остана за представителите на Берковица - Станимир Георгиев и Петър Иванов.

Победител в неделния турнир на сингъл стана Калоян Зашев от Враца, който на финала надигра Иван Велков. Третото място остана за състезателят на домакините Петър Иванов, който победи в малкия финал Вихрен Михалчев.

Това е третия благотворителен турнир по тенис на маса, който клуб "Сталиа" организира през последната година. В първите два, събраните близо две хиляди лева бяха дарени за лечение на деца от Берковица, страдащи от Церебрална парализа.

 

От клуба по тенис на маса "Сталиа" гарантират, че станалите вече традиционни благотворителни турнири ще продължат и в бъдеще.