Строител плаши със самозапалване
Строител плаши със самозапалване / Дарик Враца - архив

Частен строител поиска оставката на кмета на Берковица Димитранка Каменова и заплаши да се самозапали

Георги Ганов е на 45 години и е собственик на строителна фирма. Тази сутрин той е обявил с мегафон на площада в Берковица, че ще се запали като факла, заради това, че местната управа не дава работа на местните дружества, провежда нагласени търгове за обществени поръчки, които се печелят само от фирми-монополисти, а хората от Берковица остават без хляб.

Гетов иска оставката на кметицата Димитранка Каменова, на заместничката й и на председателя на Общинския съвет. На мястото, от което протестиращия отправял обвиненията е дежурила противопожарна кола и полицаи. Тяхната намеса не се е наложила, тъй като мъжът се отказал от намеренията си и си тръгнал.

Кметът на Берковица Димитранка Каменова заяви, че обвиненията на Ганов не са верни. При предишната управа фирмата му е изпълнявала поръчки, но след допуснати нарушения е осъден да възстанови от общината 24 000 лева. Гетов е продал дружеството си на безработен и не се е издължил. „Всеки, който е недоволен от решенията по обществените поръчки може да ги обжалва“, допълни  Каменова.