Среща на местните власти от Северозападния район за планиране
Среща на местните власти от Северозападния район за планиране / Дарик Враца - архив

Регионално делегатско заседание с участието на кметове и председатели на Общински съвети от Северозападния  район за планиране се провежда в момента в Монтана.  Целта на инициативата е обучение на новоизбраните представители на мастната власт от Враца, Видин, Монтана, Плевен и Ловеч.  

Предвидените за днес теми са „Местното самоуправление - правомощия и проблеми" с модератор Минчо Казанджиев - кмет на община Ловеч, „Отговорната и отворена към гражданите институция „ОБЩИНА" - Златко Живков - кмет на община Монтана, „Местни финанси - тенденциите и реалностите на бюджет'2012"- Гинка Чавдарова - изпълнителен директор на НСОРБ, „Пътят на успешния европейски проект" - Емил Савов - зам.-изпълнителен директор на НСОРБ, „Актуални задачи и открити въпроси пред местната власт" - Теодора Дачева - зам.-изпълнителен директор на НСОРБ. Късно вечерта се очаква да се дискутират и проблеми от началото на мандат 2011 - 2015, и с какво НСОРБ може да подкрепи общините.

Срещата продължава и утре с издигане на кандидатури за членове на Управителния съвет на НСОРБ и предложения за членове на Контролния съвет, председатели и зам.-председатели на постоянните комисии на сдружението.