Следят състоянието на временния мост край Криводол
Следят състоянието на временния мост край Криводол / снимка: Дарик Враца

Проверка на състоянието на временния мост на изхода на град Криводол към село Ракево назначи областният управител на Враца Пепа Владимирова. Сигнал за опасност от наводнение на земеделски земи край Криводол от разлива на река Ботуня, е подал кметът на населеното място инж. Николай Иванов.

Причината е в образували се наноси в основите на временния мост по път ІІ-13. Наносите изместват хода на реката от нормалното й русло. Установено е че до момента няма нанесени щети. Временният мост обаче ще бъде почистван периодично от "Холдинг "Пътища", с които Областно "Пътно управление" има договор. 

Регионалната пътна служба е подготвила и цялостна документация за искане на средства за изграждане на постоянен мост. Парите са в размер на около 2 млн. лева и би трябвало да бъдат отпуснати от Междуведомствената комисия към Министерски съвет. 

От Пътното уточниха още, че с парите заделени от издръжката на врачанското управление - в размер на 4 хил. лв., са изкърпени дупките и са залети фугите на моста край село Краводер. Фугите последно са правени през 1992 година, но тази пролет са се отворили и са застрашили преминаването и целостта на съоръжението.