Ръководството на ОД на МВР Враца се срещна с жители на с.Малорад
Ръководството на ОД на МВР Враца се срещна с жители на с.Малорад / ОД на МВР Враца

Директорът на ОД-МВР-Враца комисар Иван Кирилов заедно със своя заместник гл. инспектор Иво Манчев проведоха среща с обществеността  в село Малорад.

Събранието бе предизвикано от напрежението в селото след нападението и грабежа на възрастно семейство през нощта в дома им преди седмица.

Иван Кирилов посочи, че от една седмица втори полицейски екип патрулира в селото през нощта, като полицаите са командировани от районното управление във Враца. Двата екипа ще продължат да работят съвместно с жандармерията.

Кирилов допълни, че сили на жандармерията ще бъдат въведени и в други населени места в областта с по-висока концентрация на битови престъпления. Селата ще бъдат определени днес на съвещание с ръководствата на жандармерията и на Главна дирекция "Национална полиция", уточни той.

Продължава изпълнението и на други мерки за борба с битовата и криминална престъпност, сред които са почти ежедневните специализирани полицейски операции, каза комисар Кирилов. Само за последното денонощие са проведени три такива операции, насочени към незаконната търговия с акцизни стоки, бракониерски добив на дърва и иманярска дейност в Мездра, Оряхово и оряховското село Лесковец.

По време на събранието в Малорад хората разказаха десетки истории за кражби и нападения и се оплакаха, че често полицията не им обръщала внимание, защото откраднатото е малко като стойност.

Иван Кирилов обясни, че е издал заповед преди месеци всеки заявителски материал да се регистрира, а всяка жалба да се разследва от полицейски екип, включващ задължително дознател. Жителите на селото поискаха да бъде поставено и видионаблюдение.

Ръководството на ОД на МВР Враца се срещна с жители на с.Малорад
netinfo

Комисар Кирилов проведе множество персонални разговори с жители на Малорад, които споделиха  с него свои виждания за решаване на проблема  с битовата престъпност.

След срещата с жителите на селото, ръководството на ОД МВР-Враца проведе работна среща  с областния управител инж.Венцислав Василев и кмета на Община Борован, инж. Десислава Тодорова. Обсъдена бе идеята на ОД МВР-Враца за организация и съвместните действие за монтиране на видеонаблюдение  в село Малорад. Кметът Д.Тодорова се ангажира да осигури финансовите средства за видеонаблюдение, от своя страна ОД МВР-Враца ще съдейства с техническа помощ. В срещата участва и началника на РУП Бяла Слатина Боян Тасков.

Ръководството на ОД на МВР Враца се срещна с жители на с.Малорад
netinfo