Полицията се развихри в с.Малорад
Полицията се развихри в с.Малорад / Дарик Враца - архив

23 кг. месо и месни продукти с неустановен произход са иззели служителите на реда по време на специализирана полицейска операция в село Малорад. Целта на операцията е била противодействие на извършваните кражби на живи животни и недопускане на незаконен превоз и търговия с тях, както и на храни от животински произход . В хода на проверките, поради възникнала необходимост, са извикани и дежурни екипи от Областната дирекция „Безопасност на храните" Враца.

На територията на селата Малорад, Рогозен, Борован и гр.Бяла Слатина са проверени общо 20 физически лица, 10 търговски обекта, 14 МПС, частен дом.
Образувани са 3 преписки, съставени 1 акт по Закона за движение по пътищата, 2 акта по Закона за ветеринарната дейност, 1 протокол по чл. 71 от ЗМВР, 2 констативни протокола, 1 полицейско разпореждане по чл. 55 от ЗМВР и 1 протокол за предупреждение по чл. 56 от ЗМВР.

Иззетото количество месо е оставено на отговорно пазене при кмета на с. Малорад.
В района на „Кооперативен пазар"- с.Малорад, в каруца собственост на 20-годишен жител на с.Малорад са намерени и иззети 10 плика с рязан тютюн с общо тегло 830 гр. без български акцизен бандерол и 20 кутии с филтри с различна марка.

На сергия, собственост на жител на село Буковлък, са намерени и иззети са 10 кутии с филтри за цигари. Съставен е акт. Други 11 кутии са иззети от сергия, ползвана от жител на гр.Червен бряг.