Подписват мемурандум за сътрудничество по Красива България
Подписват мемурандум за сътрудничество по Красива България / netinfo

Меморандум за разбирателство по проект „Красива България” ще подпишат в София всички кметове на общини, спечелили финансиране на обекти по проекта. Сред тях е и кметът на Криводол инж. Николай Иванов, който ще подпише за реконструкцията на парк „Тихия кът” в града. Стойността на проекта е близо 200 хиляди лева.

Община Борован ще реконструира централния площад с парковото пространство. Необходимите средства са 199 хиляди лева.

В Мездра ще бъде продължен третия етап от реконструкцията на площад "България" със 199 958 лева.

Ремонтирана ще бъде и централната градска част в Роман. Предоставените за това средства са 93 хиляди лева.

Община Хайредин ще обнови сградата на читалище "Съзнание - 1912" в село Михайлово със 37 323 лева.

Община Монтана ще получи само част от средствата за основния ремонт на ЦДГ №3 “Буратино” в кв. “Плиска”. С пари по проекта ще бъде реконструиран и площада в село Расово, община Медковец.

В област Видин средства от “Красива България” ще бъдат вложени в обновяването на начално училище "Васил Левски" в Белоградчик. Предстои доизграждането на Социално-просветен център към катедрален храм “Успение Богородично” във Видин. В село Арчар, община Димово ще бъде ремонтирана сградата на читалище "Образование" .

В град Кула ще бъде поставено архитектурно-художественото осветление на късноантична римска крепост "Кастра Мартис”. Парите, отпуснати от програма "Красива България" са 44 хиляди лв. С близо 200 хиляди лева ще бъде реконструирано училище "Кирил и Методий" в руженското село Бело поле.