Обявиха пожароопасния сезон в област Видин
Обявиха пожароопасния сезон в област Видин / Дарик Враца - архив

Със своя заповед областният управител на Видин Момчил Станков обяви за пожароопасен сезон в горските територии на региона периодът от 20 април до 31 октомври 2015 г. Заповедта е издадена на основание Закона за администрацията и Закона за горите и във връзка с предложение на Регионална дирекция по горите - Берковица за осигуряване на пожарна безопасност, предотвратяване и гасене на пожари в горските територии.
По време на пожароопасния сезон е забранено паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Изхвърлянето на горими отпадъци е позволено само на определените за целта места.

В заповедта са определени дейностите по превенция и контрол на горските пожари, за които отговарят ръководителите на териториалните структури на Изпълнителна агенция по горите и ловните стопанства, органите по пожарна безопасност и защита на населението, кметовете на общини и кметства, собствениците и ползвателите на горски територии, както и лицата, извършващи дейности в тях.