Математичка спечели конкурса Песен на Свети Валентин
Математичка спечели конкурса Песен на Свети Валентин / Община Видин

16-годишната възпитаничка на Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I" Видин Елица Младенова е победителка в конкурса „Песен на Свети Валентин". Елица изпълни песента на Адел „Roling in the deep". На второ място се наредиха рапърът Данчo и групата „Soul Dealears".  Конкурсът се проведе в залата на Младежки дом - Видин и бе посветен на 14 февруари - Деня на влюбените.

Математичка спечели конкурса "Песен на Свети Валентин"
netinfo

„Преди минути няколко деца ми подариха „валентинки" и искам да прочета една от тях: „Архимед е казал, че любовта е теорема, която се доказва всеки ден. Желаем Ви да бъдете добър математик". Благодаря много. Нека тази вечер да се забавляваме и да не бъдем критични към участниците" - с тези думи видинският кмет Герго Гергов се обърна към препълнената зала. И се пошегува, като посъветва всички празнуващи Св. Валентин да не прекаляват с виното, а само с целувките.

Математичка спечели конкурса "Песен на Свети Валентин"
netinfo

В програмата се включиха 16 участници от различни видински училища, които представиха 13 изпълнения, посветени на празника на любовта и виното. Те бяха оценени от петчленно жури с председател Борислава Борисова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика" на Община Видин. В състава бяха още инж.Добромир Дилов - заместник-кмет „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата", архимандрит Поликарп и учителките по музика Антонина Петрова и Стефка Йовчева. Всички участници получиха грамоти и награди, осигурени от общината, Видинска Света митрополия и Детски и младежки парламент - Видин.

Математичка спечели конкурса "Песен на Свети Валентин"
netinfo

Организатори на конкурса и тази година бяха Община Видин, Местният офис по СПИН, Младежкият съвет по наркотични вещества, Младежкият информационно-консултативен център, Детският и младежки парламент - Видин, Сдружение "Отворена младеж" и Клуб "Феникс".

В концерт-конкурса се включиха брейк формацията "Shadow crew" и младежите от клуб "Феникс", а водещите бяха подготвили различни игри с публиката. Доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества и Местния офис по СПИН раздадоха на всички зрители и участници презервативи и собственоръчно изработени „валентинки" с призива: "Животът е безценен" и "Обичай разумно". Вечерта завърши отново с изпълнението на Елица Младенова и много аплодисменти.

Математичка спечели конкурса "Песен на Свети Валентин"
netinfo