Лиляче
Лиляче / Община Враца
Със заповед на кмета Калин Каменов ще бъде сформирана общинска комисия, която ще извърши оценка на щетите за подпомагане на всички пострадали от снощния пороен дъжд в Община Враца. 20 са наводнените къщи в село Лиляче. Сигнал за наводнението в Община Враца е постъпил в 16.00 ч. Експертите от Общината Ивайло Тошев и Христос Мингас веднага са пристигнали на място за овладяване на ситуацията. Информация е подадена и на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РСПБЗН/, и заедно с кмета на селото Цветослав Цветков са започнали действия по отводняване с помпи. В село Лиляче са били и зам.-кметът Петя Долапчиева, секретарят Нина Дакева и директорът на Дирекция „Административно обслужване и работа с кметствата” Десислава Нешева. Всяка пострадала къща е обходена, разговаряно е с хората и е оказано необходимото съдействие.

Враца наводнение
Община Враца

Наводнени са предимно мазите, приземните етажи, както и дворовете и градините. Багер на БКС се е включил в почистването на образувалия се нанос на отводнителния канал.

Секретарят на Община Враца Нина Дакева, заедно с експерти са посетили и село Бели Извор, от където бе получен сигнал за наводнени две къщи от кмета на селото. Към 22.00 ч. снощи не е имало бедстващи хора в Община Враца.

Продължава да се извършва интензивен контрол в населените места. При сигнали ще се реагира своевременно. Сформирани са дежурни екипи от Община Враца, които ще следят за ситуацията. 

Враца наводнение
Община Враца

Секретарят на Общината Нина Дакева заяви, че в рамките на следващите няколко дни ще бъде осигурена техника за измиването на улиците, а на пострадалите жителите ще бъде оказано съдействие за почистването на домовете им.
Дежурни екипи на Община Враца продължават да извършват интензивен контрол в населените места.

Наводнение
Община Враца