Кметът на Враца отвори приемна в още три села
Кметът на Враца отвори приемна в още три села / Снимки: Община Враца

Прием с жителите на селата Чирен, Девене и Три кладенци проведе кметът на община Враца д-р Костадин Шахов. Присъстваха представители на РУП - Враца, Дирекция „Бюро по труда" - Враца, Дирекция „Социално подпомагане" - Враца, Общинска служба „Земеделие" - Враца,  „ВиК" OOД  - Враца и общопрактикуващите лекари, обслужващи населението по места.

В с. Чирен на разглеждане бяха  поставени няколко проблема. На първо място хората настояха да се поправи камбаната на църквата. Покривът на читалището също се нуждае от ремонт и той е належащ, за да се избегне повреждане на библиотечния фонд. В изнесената приемна на кмета постъпиха искания за назначаване на хора, които да се грижат за възрастните. Оплакаха се и от битов проблем - липса на тоалетна в кметството, където се помещава и пощата.

В с. Девене хората сезираха кмета за нарушения на Закона за движение по пътищата. Според тях често в селото се карат моторни превозни средства без регистрационни табели. Транспортните проблеми се оказаха най-сериозни. В селото липсва автобусен транспорт, но през населеното място минават тежки ТИР-ове, които напукват къщите. Хората настояха трафикът да бъде пренасочен по околовръстния път.

Жителите на селото настояват да бъде поправена сградата на здравната служба и да бъде осигурено надеждно отопление за зимата. Поставиха акцент и върху проблема с питейната вода. Признаха, че са свидетели на нарушения по отношение на водопроводната инсталация. Има случаи, в които местни жители се прикачват неправомерно към нея и нерегламентирано черпят вода. Хората настояха ВиК да направи проверки, тъй като населеното място има затруднения с доставката на питейна вода.

За да се справят с домовите кражби хората предложиха на кмета своята идея - да се организират в групи, които да имат ангажимент към опазване на имуществото си, спокойствието и реда в селото.

В с. Три кладенци местните жители поставиха като проблем безработицата. Основните им оплаквания обаче бяха насочени към местния водопроводчик.

На по-голяма част от поставените проблеми жителите на трите населени места, които посетиха приема получиха своевременно отговори от представителите на съответните институции.