Китайски бойни изкуства и танци на открито
Китайски бойни изкуства и танци на открито / Младежки дом Монтана

Общинският младежки дом в Монтана инициира за втори път „Активна събота”. На 25 юни институцията кани малки и големи да спортуват в парк „Монтанензиум”, непосредствено  зад Драматичния театър.

В програмата са предвидени активни, забавни и полезни събития, които със сигурност ще привлекат интереса на участници от различни възрасти. Активната събота ще започне с китайски упражнения за здраве Ба дуан дзин в 9 сутринта. Ще се проведат открити тренировки по китайското бойно изкуство Тайдзи и по Винг чун /Wingtsun/ самозащита, свободни занимания с дартс, фризби, бадминтон, забавни игри и състезания. По-късно децата ще се надбягват с тротинетки. Новост е функционалната тренировка с фитнес ластик за начинаещи и напреднали с „BG Бъди активен”.

Хореографът Марян Петков от Dance Machine Crew ще проведе открито занятие по Стрийт денс, а вещи танцьори от ансамбъл “Младост” ще показват стъпки от българските народни танци.

Предвидени са и награди за най-активните участници. Освен от организаторите, подаръци са осигурили фирма „Ава спорт”, спортните магазини „Троя спорт” и “Атлетик спорт”, а всички, които се включат в спортния празник, ще получат като награда и добро настроение, тонус и жизненост.

В рамките на “Активна събота” във фоайето на Младежкия дом ще се проведе и Турнир по тенис на маса за купата на Общински младежки дом. Желаещите може да се включат във велопоход до Попов мост /на разклона за селата Копиловци и Говежда/, чиято крайна цел ще е събора „Свидня”.

 

„Активна събота“ е част от платформата Wake Your Body, която предлага еднодневна разнообразна програма, включваща събития, свързани със спорт и физическа активност.  В тях могат да се участват широк кръг от хора: деца, младежи, възрастни, хора в неравностойно положение. В Монтана инициативата се организира от сдружение „BG Бъди активен” град Пловдив и Общински младежки дом град Монтана и се осъществява с финансовата подкрепа на Coca Cola HBC Bulgaria.