Фондация „Великов с великденска благотворителност
Фондация „Великов с великденска благотворителност / netinfo

Повече от 20 000 лева е дала за благотворителност и подпомагане на хора от Монтана и Северозападния край за 5 месеца фондацията с идеална цел на името на доц. Борислав Великов, отчитат от Управителния й съвет.

Фондацията беше създадена малко преди Коледа по идея на народния представител трети мандат, който през годините на политическа и преподавателска кариера дарява получените си възнаграждения.

Всеки месец в нея постъпва депутатската му заплата в пълен размер, както и допълнителните пари, които се полагат на народните представители за сътрудници и срещи с избиратели. За тези разходи - за бензин, за сътрудници доц. Великов влага лични средства.

Фондацията подпомага с ежемесечни стипендии своите 20 стипендианти студенти и ученици, подпомага лечението на болни деца и хора в затруднено положение, участва с дарения за различни каузи от обществения, културния и спортния живот.

В дните преди светлия християнски празник Великден фондацията се включи с дарение в кампания на фондация „Искам бебе", която събира средства за семейства от Северозапада за ин витро процедури. На специална изложба, организирана от вестник "Конкурент" бяха показани шаржове на известни личности, които бяха предложени на търг, а събраните средства ще зарадват с бебета най-обезлюдяващия край на страната ни.

Фондация „Доц. Борислав Великов-Монтана" подпомогна и няколко тежко болни хора и обществени организации.