Екшън в Селановци
Екшън в Селановци / ОД на МВР Враца - архив

Служители на реда били нападнати от авери на провинил се водач, при опит да го арестуват. Наложило се да употребят и оръжие, за да отблъснат нападението. Това е втори случай на нападнати полицаи за последните две денонощия на територията на региона.

До сблъсъка се стигнало след като по сред бял ден, по време на операция за противодействие на битовата престъпност в с. Селановци полицейски патрул подал сигнал за спиране на приближаващ се към тях товарен автомобил „Форд-Транзит”, без регистрационни табели и данни за регистрация.

 

Водачът на товарния автомобил не спрял на подадения сигнал, а продължил. Полицейският патрул предприел преследване с включени звуков и светлинен сигнал. И това не спряло беглеца. Преследването продължило извън селото. Служителите на МВР възпроизвели два предупредителни изстрела със стоп патрони, при което водачът сменил посоката на движение, върнал се в селото и спрял на кръстовище.

При опит да го задържат към полицаите се приближили   двама мъже - А.К./38г./ и С.К./39г./ от с.Селановци, като вторият отправял закани и заплахи спрямо служителите, вървейки към тях с дървен кол в ръце. Мъжете били предупредени да спрат, но не се подчинили. На полицаите отново се наложило да  стрелят предупредително във въздуха, но това не спряло нападателите.

Те продължили да избутват служителите на реда и умишлено им пречели, което позволило на водача на товарния автомобил да избяга.

Двамата нападатели са задържани за срок от 24 часа в РУП-Оряхово. Иззет е товарният автомобил „Форд Транзит”. След извършени проверки на къщи в селото, избягалият водач е открит в дома на баща му. В къщата е намерен и нерегистриран газов пистолет.

Водачът М.К., на 34 г. също е задържан. Образувано  е досъдебно производство.

 

Предишната нощ двама полицаи бяха нападнати от празнуваща тълпа на улица във Вършец. За да се справят със ситуацията на място бяха изпратени подкрепления.