До 31 май се приемат документи за летни стажове в АЕЦ Козлодуй
До 31 май се приемат документи за летни стажове в АЕЦ Козлодуй / netinfo
На 15 май стартира приемът на документи за платени летни студентски стажове в АЕЦ „Козлодуй”.

През лятото на 2007 г. атомната централа е предвидила 26 позиции за студенти, желаещи да упражнят теоретическата си подготовка в реалните условия в едно от най-големите предприятия в страната. За стаж в АЕЦ могат да кандидатстват бъдещи специалисти по ядрена енергетика (5 места), електроника (2 места), ядрена техника и ядрена енергетика (2 места), електроенергетика и електрообзавеждане (2 места), автоматика (2 места), инженерна физика (4 места), инженерна химия (2 места), икономика (2 места), планиране (2 места), психология (1 място), строителство и архитектура (1 място), строителство на сгради и съоръжения (1 място).

Условията за включване в стажантската програма са: кандидатите да са завършили 3-ти курс по съответната специалност с успех минимум 4.50; да владеят много добре чужд език; да имат компютърна грамотност и да са регистрирани в сайта Jobs.bg.

Стажовете ще се провеждат в периода 15 юни – 1 август и са с обща продължителност четири работни седмици. Началото на всяка отделна програма е по желание на студента.

Условията за провеждане на стажа се уреждат с граждански договор, в който се определят конкретен проект за разработване и отговорно лице от Дружеството за ръководител на проекта.

Неодобрените кандидати могат да проведат неплатен стаж след молба до Изпълнителния директор.

Срокът за подаване на документи е до 31 май 2007 г. включително, а допълнителна информация може да се получи от отдел “Човешки ресурси”, Снежана Кръстева – експерт, телефон 0973/ 7-37-88 или чрез e-mail SSKrasteva@npp.bg.