/ ОД на МВР Враца
Доброволци от „Детско  полицейско управление към  ОУ „Васил Левски“-Враца, получиха днес награди за участието си  в националния конкурс „Полицаят е мой приятел и учител“, проведен за поредна година от Министерството на вътрешните работи.

Детско полицейско управление отвори врати в училище „Васил Левски“

За участие конкурса бяха изпратени пет рисунки на деца от Враца, като три от тях бяха отличени в конкурсната надпревара, а авторите им получиха  индивидуални подаръци осигурени от ГД „Национална полиция“. Наградите бяха връчени днес на специално тържество  в ОУ “Васил Левски“ от главен инспектор Милен Иванов - началника на РУ МВР-Враца и заместник кметът на Враца Петя Долапчиева. Индивидуални награди получиха:

- Даниел Николов -     5 а клас
- Цветомила Нинова - 5 а клас
- Максим Борисов -  5 б клас.


Всички деца от полицейското управление получиха награди от ръководството на Община Враца, за цялостната им работа в състава на ДПУ “ Васил Левски“. Наградите връчи зам.-кметът Петя Долапчиева.

В Националния конкурс за детска рисунка „Полицаят е мой приятел и учител“ са участвали 84 рисунки на членове на Детските полицейски управления от цялата страна. 

Отличените в националния конкурс рисунки бяха разпродадени на търг по време на церемонията „Полицай на годината“, която се проведе миналия месец в Националния дворец на културата-София.

Събраните средства бяха дарени за благотворителната кампания на МВР за подпомагане на децата на загинали и пострадали служители от системата на МВР.