/ Дарик - Враца
Известният личен лекар и собственик на единствената денонощна аптека във Враца и Северозапада д-р Даниела Торбова публикува отговор на нападки срещу нея и аптеката в социалната мрежа.

Пускаме отговора й без редакторска намеса:

"Във връзка с публикация във фейсбук в групата "Враца-кажи на Кмет и Община", касаеща Денонощната аптека "Превента" във Враца и множеството верни и неверни интерпретации, моля да бъда чута и разбрана за следното:

Управител и основен инвеститор на аптеката съм аз - Даниела Торбова. Не съм "новобогаташ" - цитирам коментари по темата.В града съм позната като общопрактикуващ лекар. Авторът на публикацията-г-жа Милена Николаева нарича откриването на аптеката "цирк" и си позволява да вини Кмета за "неудачи" или недоразумения по отношение денонощното обслужване.

Накратко ще кажа,че г-н Каменов положи доста усилия да проработи такъв проект за Враца. На едно от събранията заедно с представители на фармацевтите, които категорично отказаха да се ангажират с подобен проект, защото е НЕПЕЧАЛИВШ, аз бях една от присъстващите.

Премислих нуждите на града, смисъла на проекта, това, че в целия северозапад няма денонощна аптека...събрах екип съмишленици и с много труд, много пречки, много финансови щети, съумяхме да реализираме идеята, подкрепяни от Кмет и Община. Откриването беше скромно във фоайето на ДКЦ, след това започна трудната работа по популяризирането на аптеката.

Екипът от 4 магистри и 3 фармацевта е съвестен, работлив, дисциплиниран, отговорен...въпреки всички трудности / рязаха ни звънеца на нощното гише, редовно се поврежда осветлението пред гишето, посред нощ съм пращала фирма да отремонтира повредената ключалка на гишето и т.н./ 

Аптеката на Кунторов пред входа на ДКЦ 30 години не е изявявала желание да стане денонощна, сега обаче аптекарят пуши на пейките отпред от 20.00 до 24.00,обслужва клиентите, търсещи денонощната аптека /в която се плаща по 70 лева на дежурен, а приходите са оскъдни-след като си замине Кунторов/.

Не зная защо, но на тези, които пишат,че аптеката не е работила през нощта, ще кажа,че вероятно не са посетили нощното гише - в дясно от банкомата, или не са позвънили на звънеца, или има други причини.

ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ НЕОБСЛУЖЕНИ през нощта, днес поставихме табелки и на двете нощни гишета "ПРИ ПРОБЛЕМ В ОБСЛУЖВАНЕТО ОТ 20.00 до 8.00 да се звъни лично на мен - Управителя на тел. 0889316437 или на 0898691311. 

При мен работят само жени, ако ви пресреща мъж-аптекар,той не е лицензиран за денонощна дейност. Отговорност за всичко в денонощна аптека ПРЕВЕНТА Враца нося аз, не Кмета, не Управителя на ДКЦ. 

Моля сигнализирайте ме, питайте ме. Нека утвърдим аптеката в полза на всички ни.Тя работи и през деня-вътре в ДКЦ-в дясно от Регистратурата, посещавайте я при нужда, защото имаме необходимост от финансова подкрепа за скъпоструващия и недоходоносен нощен труд. Нека заедно съхраним и подкрепим този добър за града ни и вече започнал да се реализира проект."