Атака помага на младеж, останал без крак след трудова злополука
Атака помага на младеж, останал без крак след трудова злополука / Дарик Враца
Данаил Василев
63552
Данаил Василев
адвокат Петров и В.Лаков
  • Данаил Василев
  • адвокат Петров и В.Лаков

ПП Атака поема разноските по завеждане на дело от името на 28 годишeн младеж от врачанското село Баница, останал без крак след претърпяна миналата година трудова злополука. Всички опити на Данил Василев да си наеме адвокат, който да защити правата му пред гръцката фирма, за която е работил - остават без резултат. Отговорът на всички е бил - „Откажи се, за да не окаже накрая, че ти има да им плащаш!". Днес кандидатът за народен представител от ПП Атака Венцислав Лаков, придружен от адвокат Петър Петров и вторият в листата за врачанско Светлин Стойков, посетиха Данаил в бащината му къща в с.Баница.

Инцидентът с него е станал на 14 юни, когато скала премазала ходилото му. След няколкодневен престой във врачанската болница, с помощта на познат Данаил е закаран в „Пирогов". Въпреки усилията на лекарите, кракът му е ампутиран, заради развита гангрена. По думите на софийските медици му е оставало само ден живот. Следват поредица от операции, последната - преди дни.  

Оказва се, че през това време следите от злополуката са заличени, разследване не е предприето, заради липса на сигнал до полицията.

До момента Данаил  се е издържал с парите от болничния и 150-те лева, които гръцката фирма, за която е работил му е плащала. След месечната вноска по заема, теглен заради инцидента със сина им, на родителите му също им остават по 150 лева на месец. Заради това от Венцислав Лаков връчи на Данаил и сума, с която да поеме част от разходите си на първо време.

Атака помага на младеж, останал без крак след трудова злополука
netinfo

„Случаят е много неприятен, на първо време трябва добре да се проучи, останах с впечатление, че съответните органи не са взели отношение.Не може по такъв начин да се остави едни човек сам да се оправя след трудова злополука, а неговият работодател трябва да плати дължимото по закон обезщетение", коментира адвокат Петров.

„Партия Атака, чрез адвокатската кантора на Явор Нотев ще поеме абсолютно безвъзмездно всички разноски по завеждането на исковете, аз самият се ангажирам да търсим промяна в законодателството, така че подобни случаи да ги няма повече в нашата действителност, допълни и В.Лаков. ПП Атака е категорично против източването на България с концесии и полуконцесии, чрез далавери. Това е записано в нашата програма. А тук става дума за жертва на точно тази концесионна политика - на големите печалби, които се заплащат в случая с човешки крак".