Айхан Етем: Във всяка община ще имаме младежка организация на ДПС
Айхан Етем: Във всяка община ще имаме младежка организация на ДПС / ДПС

Движението за права и свободи ще има младежка структура във всяка община в област Враца, каза на проведената в събота разширено заседание на Областния съвет на МДПС - Враца, народният представител Айхан Етем. Над 50 активисти се събраха в конферентната зала на хотелски комплекс „Чайка“, за да подготвят стратегия за участие в предстоящите местни избори. Гости на форума бяха народните представители от Враца и Видин – Айхан Етем и Станислав Анастасов, както и областният председател на ДПС – Враца Борислав Банчев.

„Създаването на младежки структури е важна задача за всички нас. Това е ключът към успеха на предстоящите през октомври местни избори. Ако се справим с това, отново ще отбележим исторически резултат и ще докажем, че Движението за права и свободи има трайна подкрепа в региона. ДПС е единствената партия, която инвестира огромен ресурс в младите хора. ДПС е партията, която не само на думи дава шанс на младите хора да се развиват, да правят политическа кариера, да работят за обществото. Това е голямата сила на Движението за права и свободи“, заяви пред актива на МДПС – Враца Айхан Етем.

Той допълни, че младежката квота ще е значителна при формиране на листите за общински съветници и тяхното активно участие ще спомогне за постигане на впечатляващи резултати.

„Основната ни цел на местните избори ще е значително разширяване на влиянието на Движението за права и свободи. Това означава, че ще се борим не само за кметски места, но и за сериозно присъствие в общинските съвети. Цели напълно постижими и изпълними, предвид постигнатите резултати на последните парламентарни избори“, коментира Айхан Етем.

Народният представител направи и кратък отчет на изпълнените до момента предизборни обещания.

„Неоспорима наша заслуга е приемането на идеята за подпомагане на малките земеделски производители. Това беше наше обещание в предизборната кампания и вече е факт. Приемането на документите по схемата за единно плащане на площ започна от 4 март и до средата на май всеки малък земеделски производител може да кандидатства и да получи предвидените средства.“, коментира Айхан Етем.

Народният представител припомни и предложената от Движението за права и свободи Програма за развитие на Северозапада, разработена с конкретни мерки и финансови механизми за нейното реализиране.

„За съжаление, управляващите, които непрекъснато говорят за Северозапада, отказаха да включат в бюджета за 2015 година предложените мерки, което е ясен знак, че за тях съдбата на хората в най-бедния регион е важна само на думи. Факт е, че не подкрепиха нашата Програма, а месец по-късно свикаха шумно разгласена среща по въпросите за Северозапада. И всичко това щеше да е добре, ако не беше просто поредната празна говорилня по този важен въпрос“, допълни Айхан Етем.

Политиките и позициите на ДПС бяха представени пред актива от народния представител от Видин Станислав Анастасов, а областният председател на ДПС – Враца Борислав Банчев привества младежите и им даде съвети как да разширят влиянието си по места.

 

Областният председател на МДПС – Враца Николай Николов и заместник председателят Светлин Герасимов коментираха организационната готовност на младежките структури.