6-годишно момче ще получи коледен подарък от кмета
6-годишно момче ще получи коледен подарък от кмета / Община Враца

Тази година 6-годишно момче от Враца ще получи коледен подарък от кмета на града Калин Каменов. Детенцето е сред 80-те малгучани от социално слаби семейства, включени в тазгодишното издание на благотворителната инициатива „Осиновете врачанско семейство“. Кметът изтегли от бляскавата елха, поставена във фоайето на читалище „Развитие“, картичка, на която са изписани желанията на момчето. То мечтае за Коледа да получи спортен екип, образователна елха, количка и лакомства.

Кампанията „Осиновете врачанско семейство“ се провежда за 14 път и се организира от СНЦ „Дом на науката и техниката”, читалище „Развитие”, Майчин център „Българка”, Сдружение МОСТ, Клуб „Приятели на Врачански Балкан” и Клуб на франкофонията – Враца в партньорство с Община Враца, Областна администрация Враца, Регионален инспекторат по образование, Младежки дом, Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Зорница”, НУ „Софроний Врачански”, НУ „Иванчо Младенов”, ППМГ „Акад. Иван Ценов“, СУ „Христо Ботев”, ПЕГ „Йоан Екзарх“, СУ „Козма Тричков“ и ДГ „Българче”.

„Днес е прекрасен български празник - Ден на християнското семейство. Пожелавам на всички да бъдем добри и да не забравяме, че трябва да се стремим не само на празници, но да си помагаме целогодишно, защото това ни прави хора“-каза при откриването на инициативата Калин Каменов.

В кампанията се включва и зам.-кметът на Община Враца по хуманитарни дейности Петя Долапчиева, която също ще осигури подаръци за 6-годишно момче. С песента „Ако си дал“ на Емил Димитров, избрана за символичен химн на кампанията „Осиновете християнско семейство“, изпълнена от Галин Снежанов бе открита благотворителната кауза във Враца. В програмата участие взеха още ученици от клуб по журналистика към Младежки - център – Враца и деца от ДГ „Българчета“.

На откриването на инициативата присъстваха народните представители Петя Аврамова, Красен Кръстев, Явор Хайтов, областният управител Малина Николова и заместниците й Мирослав Комитски и Ирина Иванова, председателят на Общинския съвет Румен Антов, общински съветници, председателят на СНЦ „Дом на науката и техниката“ Евелина Васкова, директори на детски градини и учебни заведения, граждани.

Депутатът Явор Хайтов също изтегли от елхата с картичките и ще помогне на 4-годишно момченце, което ще зарадва за празниците с блуза, книжка, количка и лакомства.