ВТУ реализира проекти за над 12 милиона лева
ВТУ реализира проекти за над 12 милиона лева / Дарик нюз, архив

По проекти за над 12 милиона лева работи Великотърновският университет „Св.св. Кирил и Методий". Общата стойност на новоспечелените проекти през календарната година е почти 6 млн. лева, съобщи заместник-ректорът по евроинтеграция и международно сътрудничество доц. Багрелия Борисова.

По проект  „Студентски практики", по ОП "Развитие на човешките ресурси"  близо 2000 студенти ще придобият трудов опит по време на следването си, като бюджетът на програмата е  2 045 770 лв.

Преди месец  е започнало  изпълнението на проекта „Развитие на електронните форми на дистанционното обучение" на стойност половин милион лева.

„Развитие на академичния състав на ВТУ чрез повишаване мотивацията на младите хора за научна работа" е друг проект, свързан с подобряване на качеството на обучението в университета, а стойността му  373 560 лв.

Университетът е  одобрен  за третия период на проекта „Студентски стипендии и награди", който се финансира от Европейския социален фонд. На квотен принцип между отделните факултети ще бъдат раздадени над 600 000 лева, посочи доц. Борисова.  Три проекта на обща стойност над 60 000 евро ще бъдат реализирани по програмата „Учене през целия живот"  в партньорство с чуждестранни университети.

През следващите две години ще бъдат реализирани два проекта към фонд „Научни изследвания". Тяхната стойност е 560 000 лв. Целта на единия проект е да бъде създаден и утвърден Център за геоархеология и прогнозно археологическо моделиране „GEOARCHCЕ" . Другият проект ще изследва регулацията и новите медии у нас до 2014 година.

По програма „Еразъм " за академична мобилност ВТУ „Св.св. Кирил и Методий" разполага с 544 828 евро.