Включват младежи в управлението на Община Горна Оряховица
Включват младежи в управлението на Община Горна Оряховица / Община Г. Оряховица

Момчетата и момичетата от Горнооряховския младежки парламент вече ще участват в работата на Общинския съвет и на постоянните комисии към него. Началото на инициатива бе обявено на съвместна пресконференция на председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов и Виолета Панова, председател на Сдружение „Младежка толерантност". На срещата присъстваха и зам.- кметът по „Хуманитарни дейности и международни връзки" Йорданка Кушева и представителите на Младежкия парламент Ради Радев и Даниел Божанков.

"Целта на инициативата е младите хора да участват по- активно в живота и управлението на града, като дават свои идеи и предложения", коментира Виолета Панова. Младите хора ще се запознаят с правилника за работа на Общинския съвет, ще посещават сесиите и ще участват в заседанията на постоянните комисии.

"Радваме се, че младежите ще участват активно в работата на местния парламент със своите идеи и предложения. Те ще бъдат наш коректив", заяви Даниел Костадинов. Представителите на Младежкия парламент споделиха, че за съвместната инициатива с Общинския съвет ползват опита на младежите от Лондонската община Люишъм, които също си партнират с местната власт.

Зам.- кметът Йорданка Кушева информира, че идеята за предстоящата средношколска борса, чиито домакин на 8 и 9 май ще бъде Горна Оряховица, също е била обсъдена с Младежкия парламент. При подготовката на Календара за публичните прояви в духовната сфера младите хора отново ще се включат активно, допълни тя.