Трима жокеи на Калоян-92 спечелиха първи места в Кнежа
Трима жокеи на Калоян-92 спечелиха първи места в Кнежа / Sofia Photo Agency

Три първи и две втори места спечелиха жокеите на „Калоян- 92" на квалификация по прескачане на препятствия в клас Млади коне и клас "Л", проведена в Кнежа. Състезанието бе за мъже, жени, юноши и девойки до 14 и до 18 години и аматьори.

Емил Красимиров се класира първи със Самурай и втори с Куйбек в изпитание №2, в клас млади коне при преодоляването на препятствия с височина 110/115 сантиметра. Възпитаникът на майстора на спорта Михаил Костов бе с класа над връстниците си до 14 години.

На същата височина на препятствията при 18- годишните победител стана Даниел Атмаджов със Самурай, изпреварвайки съотборника си от конната база в Арбанаси Александър Красимиров с Агон, който остана втори. На пето място се нареди Тодор Киров с Гигант.

В надпреварата при мъжете в клас Млади коне Мирослав Илиев с Ниагар доминира над конкурентите си, като остави на близо 10 секунди след себе си  Петър Марчев от клуб „Олимпик". Илиев скача и Абдулар, с който завърши на единадесето място, а Антон Георгиев с Куйбек е шестнадесети.

В изпитание № 3 в клас "Л"- препятствия с височина 130 см., Мирослав Илиев със Силви Марина е четвърти, а с Контеса седми.