Спартанците записаха убедителна победа, свищовлии и горнооряховци с ремита
Спартанците записаха убедителна победа, свищовлии и горнооряховци с ремита / Дарик нюз

 

Спартанците смачкаха плевенчани, чакат габровци

Четири безответни гола забиха в неделя футболистите на „Спарта" в мрежата на плевенския „Спартак- 1919", пропуснаха още толкова и показаха, че са намерили верния ритъм на игра. Домакините имаха пълно надмощие и създадоха множество красиви комбинации. В 5- ата минута Светослав Караиванов шутира, вратарят Христов изби, но топката попадна в Светослав Станчев, който отблизо не пропусна да отбележи за 1:0. Малко по- късно Светослав Караиванов засече с шпагат пас отдясно на Иван Златков, но топката мина край гредата. Станчев можеше отново да вкара в 30- ата минута, когато остана сам срещу вратаря, но стреля мощно в него. В 40- ата Караиванов изведе по десния фланг Златков, който напредна и към Красимир Гавазов, който заби топката в мрежата на „Спартак" за 2:0. В 51- ата минута Караиванов подаде към Гавазов, който навлезе отляво в пеналта и подаде на Димитър Димитров за когото не бе проблем от движение да вкара за 3:0. Обърканите гости скоро останаха с десет души, след като Светослав Кръстев получи два жълти картона за една минута и отиде предсрочно под душа. В 70- ата минута Мартин Младенов стреля точно с глава за 4:0, оползотворявайки центриране от фаул на Гавазов. Последва чудесен далечен шут в дясната греда на Златков, при който спартаковци извадиха късмет. В самия край те можеха да върнат едно попадение, но Румен Русев спаси силен изстрел отблизо, след като реферът отсъди непряк свободен удар в наказателното поле на самоводчани. В следващия край възпитаниците на Борислав Евтимов посрещат стабилния тим на "Янтра" /Габрово/.

 

Свищовлии измъкнаха точка в Габрово

Точка като гости в Габрово измъкнаха футболистите на „Академик" и затвърдиха добрите впечатления от есенното си представяне. Домакините имаха трайно териториално надмощие, а свищовлии разчитаха на контри. В 1- ата минута Иван Лесев стреля опасно с глава, но гол не падна. Малко по- късно Момчил Кинов пропусна от чиста позиция, а вратаря на гостите Иван Иванов бе стабилен при далечните удари. В 32- ата минута Стефан Стефанов центрира от фланга и от 14 метра Мартин Методиев, между двама бранители, с глава вкара за 0:1. В 43- ата минута Емил Георгиев пресече подаване на Стайко Славчев в средата на терена, напредна и бе съборен от Пламен Ангелов в наказателното поле. След това опитният халф спокойно реализира отсъдената дузпа за 1:1. Втората част тръгна с нов изстрел с глава на Лесев, спасен от Иван Иванов. Последва добра намеса на Ангелов, спрял топката пред голлинията. В 80- ата минута Момчил Кинов не улучи празната врата, а в самия край Ивайло Дюлгеров с шут от 25 метра изправи косите на габровци, но за техен късмет топката мина от външната страна на страничния стълб.

 

Горнооряховци изпуснаха никополци

Горнооряховският „Локомотив" пропусна да вземе победата срещу „Ситомир", въпреки че игра цяло полувреме с човек повече. Още в 6-ата минута Бакърджиев стреля опасно, но вратарят Николов спаси. Веднага след това и Господинов предприе рейд, завършил с удар от двайсетина метра, отново спасен от вратаря. Изстрел на Пламен Иванов пък прати топката на сантиметри от гредата. Гостите разчитаха на контри, при една от които опитният Станимир Господинов принуди Асен Борисов да спасява с последни сили. В 37-ата минута Пл. Иванов центрира отдясно и Тошко Господинов отблизо прати топката в мрежата за 1:0. Две минути преди почивката, за удар без топка срещу Миро Гавазов, Светослав Караджов бе изгонен с директен червен картон от отлично ръководилия рефер Красимир Ангелов. Въпреки това в  75-ата минута след пробив отляво и точен удар Тихомир Линков изравни. Драмата настъпи в даденото продължение, когато вратарят Асен Борисов отиде да скача при статично положение. Стражът стреля опасно, но колегата му Николов отби, а след това хвана и добавката на Бакърджиев.

Останалите резултати от VІІ клъг в Северозападната "В" група:

Бдин (Видин)- Гигант (Белене) 5:0
Левски- 2007- Локомотив (Дряново) 5:1
Торпедо (Борован)- Ботев (Козлодуй) 0:1
Трявна- Локомотив (Мездра) 1:2 
Балкан (Белоградчик)- Ботев (Димово) 0:1