„Спарта” стартира подготовката с водосвет, четирима са новите футболисти
„Спарта” стартира подготовката с водосвет, четирима са новите футболисти / Дарик Велико Търново

С водосвет, отслужен от отец Асен на стадиона в Самоводене, стартира подготовката си третодивизионният "Спарта". Църковният служител благослови играчите и ръководството, пожелавайки им здраве и изпълнение на целите. Спартанците са първия тим от региона, който подновява тренировки.

Класиране сред първите три отбора в Северозападната „В" група е целта пред "Спарта", обяви изпълнителният директор на клуба Димитър Манолов. През есента отборът завърши на седмо място в подреждането, на 5 точки след третия „Ботев" (Димово).  Манолов добави още, че е излязла новата съдебна регистрация на клуба, който вече е със седалище във В. Търново, но ще продължи да води подготовка на базата в Самоводене.

 С група от 23- 24 футболисти ще работи старши треньорът Борислав Евтимов. Новите имена са великотърновците Пламен Димиев, разтрогнал преди седмица договора си с втородивизионният „Ботев" (Криводол) и юношата на „Боляри" Тодор Шиков, идващ от „Ботев" (Златарица). Извън региона спартанците привличат излезлият от школата на „Литекс" Станислав Станиславов, който през есента бе в ЦеСеКа (Лесичери) и плевенчанинът Ивайло Михайлов възпитаник на „Белите орли".

Освободени са халфовете Йордан Димитров, Атанас Евтимов и Даниел Мишев. Още в края на есенния полусезон  „Спарта" се раздели и с нападателя Светослав Станчев.

От първото занимание отсъстваха заболелият Иван Златков и студентът във ВТУ „Св. Св. Кирил и Метидий" Мирослав Кондов, който е на ски- курс. За сега с „Етър- 24" тренират 19- годишният вратар Красимир Китов и централният защитник Мариян Симеонов.

Старши треньорът Борислав Евтимов обяви, че спира от участие всички свои футболисти, които играят в зимния турнир по футбол, провеждащ се в Двореца на културата и спорта „Васил Левски". Целта е да бъдат предпазени от травми на твърдата настилка в залата.

Планирани са 8- 10 контролни срещи. Първите две са на 5 и 9 февруари с ФК „Трявна". На 16 и 19 февруари са проверките с „Академик" (Свищов). Следващите съперници ще бъдат „Янтра" (Габрово), „Локомотив" (Горна Оряховица), „Бенковски" (Бяла) и „Етър- 24".